avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... inscriere in tabel
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

inscriere in tabel

buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta situatie nu e reglementata de lege. nu se spune nici ca e permis, nici ca nu e permis. stie cineva cv legat de acest lucru??
Cel mai recent răspuns: cristina_vilceanu , utilizator 18:06, 2 Martie 2010
Numai daca se prevede explicit in cererea de intrare in profesie sau daca nu, in urma unei cereri adresata ulterior conducerii UNBR. Sansele scad daca in cererea de intrare in profesie s-a prevazut explicit ca solicitantul intelege ca nu se poate inscrie decat in baroul unde a depus cererea.
Succes.
in sfarsit cineva care stie ceva! multumesc! stiti in mod concret persoane care au reusit ?? cui mai exact trebuie adresata cererea? consiliului unbr? presedintelui unbr?
va rog ajutati-ma cu cat mai multe informatii
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
aandrra, utilizator
Pentru sesiunea februarie a examenului de admitere candidatii sunt obligati sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca inteleg ca nu pot solicita inscrierea in alt barou decat cel in cadrul caruia dau examen.
De aici rezulta ca s-au confruntat cu situatii in care unii admisi au incercat inscrierea in tabelul altui barou decat cel in cadrul caruia au optat sa depuna cererea de examinare. Si nu mai doresc sa existe persoane neinformate.
aandrra a scris:

buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta situatie nu e reglementata de lege. nu se spune nici ca e permis, nici ca nu e permis. stie cineva cv legat de acest lucru??





Nu te poti inscrie la Iasi si in niciun alt barou in afara de baroul unde sustii examenul.Stagiatura o faci la baroul Bucuresti dar poti cere transferul dupa sustinerea definitivatului.
Eu am avut aceeasi problema,am luat examenul la Dolj si am gasit maestru la Bucuresti si nu am primit transferul.
Bafta!
Spre deosebire de lauramaria5, eu m-am transferat dintr-un alt barou in baroul bucuresti, stagiar fiind, dar m-am saturat cate drumuri am facut pentru asta.
A trebuit sa inchei un contract de colaborare cu un av de acolo, sa ma inscriu pe tablou si abia apoi sa fac cerere de transfer(la cateva zile dupa ce s-a emis decizia de inscriere pe tabloul av stagiar). Din pacate cred ca asa va trebui sa procedezi si tu.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)