avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ingrijire parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ingrijire parinti

buna seara, parintii mei in varsta de aproape 80ani amandoi au hotarat ca nu mai vor sa traiasca impreuna..va rog sa imspuneti care sunt in acest caz obligatiile mele fata de ei .( locuiesc la casa ), pentru ca ambi imi spun ca trebuie sa am grija de ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: mediator_surtea , utilizator 15:00, 18 Noiembrie 2010
e decizia dansilor daca nu mai vor sa fie impreuna.dvs aveti obligatia morala sa aveti grija de amandoi.
Intelept ar fi sa incercati sa aplanati conflictul dintre ei, fiindca la aceasta varsta nu-si mai dau seama , probabil, de actiunile lor.Explicati-le ca nu aveti cum sa ii ingrijiti separat.
Exista reglementari in Codul familiei privind obligatia de intretinere intre copii si parinti.
De cele mai multe ori astfel de probleme nu se pot rezolva de unii singuri. Va recomand sa gasiti in orasul D-voastra un consilier familial (s-ar putea sa-l gasiti sub denumirea de consilier spiritual, sau consilier crestin) si sa-i cereti ajutorul in acest caz. Oricum ideea este ca parintii D-voastra trebuie ajutati sa-si continue casatoria. Atunci si sarcina D-voastra de a-i ajuta si ingriji va fi mai usoara.

Va doresc D-voastra si parintilor D-voastra sa aveti parte de liniste si intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea halecu_80 halecu_80 parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea.stam in apartament cu 2 camere parintii,eu,sotia si copilul nostru de 4 ani.eu ... (vezi toată discuția)
Parinti vor sa ma dea afara din imobil vijeliesorin vijeliesorin buna ziua la toata lumea ,povestea mea incepe in fel urmator : sintem o familie compusa din 3 frati ,sora mea nu locuieste cu noi,fratelemeu mai mic cand ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie intretinere knight_ess knight_ess Din pacate, in urma unui divort, ramane un razboi si dorinta de razbunare a unuia dintre parinti, care primeaza interesului superior al copilului. As dori o ... (vezi toată discuția)