avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social la terminarea somajului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social la terminarea somajului?

Sunt in somaj si mai am dreptul la 3 luni. La terminarea lui mi se mai da ajutor social?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:28, 18 Noiembrie 2010
1. Din partea AJOFM nu veti mai primi nimic.
2. Intrati pe
[ link extern ]
si vedeti mai multe forme de ajutor social acordate de primarii. Ce este scris acolo este valabil pentru toate primariile.
Este in discutia Parlamentului un act normativ pentru prelungirea cu patru luni a perioadei de somaj. Urmariti site-ul si veti afla daca a fost adoptat, cand intra in vigoare, cui i se aplica etc.

Daca veniturile dvs. si ale familiei sunt mici, puteti obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartineti.

Pentru anul 2010, venitul minim garantat este de:
-125 Ron pentru o persoana singura;
-225 Ron pentru familiile formate din doua persoane;
-313 Ron pentru familiile formate din trei persoane;
-390 Ron pentru familiile formate din patru persoane;
-462 Ron pentru familiile formate din cinci persoane;
-31 Ron pentru fiecare alta persoana, peste numarul de cinci, care face parte din familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau nu? kala kala buna, ma numesc Calin si am fost angajat al cai ferate ntimp de 20 ani( intrerupt doar de stagiu militar), pana in anul 2007 cand am intrerupt contractul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ajutor social vasilica05 vasilica05 Buna ziuua.sunt in somaj ,iar sotul meu in varsta de 54 de ani fara nici-un fel de venit ,daca are dreptul la ajutor social avand si un minor in intretinere... (vezi toată discuția)
venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)