tuturor celor care cred ca ma puteti ajuta urgent, ieri am demisionat, azi mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt delegat in alt loc,pe 59 zile?este legala decizia?demisia nu mi-au acceptat-o fara preavizul legal de15 zile..sunt si aproape in imposibilitatea fizica de a ma prezenta maine...daca nu ma voi duce urmand sa ma prezint la locul actual de munca..noapteasta e hotaratoare pentru mine!!
Nu aveti cum sa fiti delegat pe o perioada de 59 de zile, cand preavizul este de 15 zile in cazul demisiei .. se poate refuza delegare , dar numai pentru motive temeinice (de exemplu, graviditate; cresterea copilului minor singur; starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata delegarea).
delegarea a fost facuta intr-adins si oricum nu poate depasii cele 15 zile dincolo de care contractul nu-si mai produce efectele...problema este ca eu trebuie sa plec acum si ma intreb daca decizia de delegare in perioada preavizului meu este legala!!!???poate insist prea mult dar sunt intr-o situatie rea...
Da, este legala ... intrucat pe perioada preavizului, c.i.m. isi produce toate efectele ... dvs aveti insa posibilitatea de a ataca aceasta decizie in instanta ...
1. Din pacate mai sunt si angajatori care fac din razbunare o placere (nu-i inteleg).
2. Va duceti in delegatie pana se termina preavizul si apoi plecati acasa (cu toate ca nu vad de ce a dat delegatie pe timp mai lung decat perioada de preaviz).