avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-am dat demisia verbal iar sefii nu au acceptat-o
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-am dat demisia verbal iar sefii nu au acceptat-o

considerand ca nu mai fac fata stresului de la locul de munca am vrut sa demisionez, chiar daca imi place ceea ce fac. iar sefii mei au refuzat sa-mi dea preavizul. vor o razbunare sau cred ca sunt capabila sa depasesc acest stres?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:55, 11 Decembrie 2010
demisia este act unilateral. scrieti-o, si 'n 15 zile plecati... n-aveti nevoie de niciun "accept" de la sefiB-)
cand faci ceea ce iti place nu exista ...stres.
una este sa vrei sa demisionezi ( asta exista doar in..gand) si alta e sa... demisionezi.
daca chiar vrei sa demisionezi, inregistreaza-ti cererea. Nu exista refuz la demisie. Nu cred ca este vorba de razbunare, ci din contra, poate fi altceva.
cand un angajator vrea sa scape de un angajat, nu ii mai impune preaviz.
gigelin a scris:

demisia este act unilateral. scrieti-o, si 'n 15 zile plecati... n-aveti nevoie de niciun "accept" de la sefiB-)

De ce 15 zile? Unde scrie ca preavizul este de...15 zile? Eu stiu ca exista si de 30 de zile:

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere (art. 79 alin (4) din Codul muncii). Stipularea in contractul individual de munca a unor clauze contrare dispozitiilor legale, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei.
considerand ca nu mai fac fata stresului de la locul de munca am vrut sa demisionez, chiar daca imi place ceea ce fac. iar sefii mei au refuzat sa-mi dea preavizul. vor o razbunare sau cred ca sunt capabila sa depasesc acest stres
?

Aveti o retorica tare alambicata.
Din enuntul intrabarii , inteleg ca dvs. nu sunteti interesata despre regimul juridic al demisiei , ori vreo alta problema de drept , ci vreti doar sa aflati pe forum daca sefii dvs. vor razbunare sau dimpotriva chiar tin la dvs.

Este un fel de a pune problema tipic feminin, dar fara legatura cu specificul acestui forum .

De fapt imi dau seama , ca nici demisia n-ati prea vrea sa o inaintati , ci doar sa testati gradul de atasament al sefilor fata de dvs.

Parerea mea este sa incercati alte metode, asta cu demisia e cam riscanta .

O seara frumoasa

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
=D>:rofl:

Intrebarea "vor o razbunare sau cred ca sunt capabila sa depasesc acest stres", inseamna de fapt "imi vor ei raul sau o fac spre binele meu"?

Asa ceva nu stie nimeni, poate numai o ghicitoare. Dar sefii vor de obicei sa-si pastreze angajatii productivi, asa ca prezumtia e ca tot ce fac, fac spre binele firmei.

Alte discuții în legătură

Delegare in perioada de preaviz al demisiei!!!! nicusorilinca nicusorilinca tuturor celor care cred ca ma puteti ajuta urgent, ieri am demisionat, azi mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt delegat in alt loc,pe 59 zile?este legala ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre demisie reltih reltih daca imi dau demisia cu preaviz de 15 zile calendaristice, poate patronul sa-mi spuna ( impuna) ca nu este nevoie de preaviz ? stiu ca suna ciudat dar eu am ... (vezi toată discuția)
Preavizul onciuadrian onciuadrian Buna as vrea daca se poate sa ma lamuriti in ceea ce consta preavizul deoarece am o nedumerire. Aceasta ar fi: timp de 4 ani am lucrat la un exchange valutar ... (vezi toată discuția)