avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre Demisie

daca imi dau demisia cu preaviz de 15 zile calendaristice, poate patronul sa-mi spuna ( impuna) ca nu este nevoie de preaviz ? stiu ca suna ciudat dar eu am nevoie sa vin cele 15 zile fiind vorba de o suma frumusica de bani, cand alti oameni si-au dat demisia el le-a zis ca nu e nevoie de preaviz si sa nu mai vina de maine, poate sa faca lucrul asta ?
Eu stiam ca se face cu acordul ambelor parti !
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:26, 21 August 2008
Daca patronul renunta la preaviz, atunci nu mai este nevoie de perioada de preaviz. In acest sens, art.79 alin.7 din Codul muncii prevede ca, contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
in concluzie e dreptul lui si eu pierd juma de salariu sau cat reprezinta cele 15 zile calendaristice ?!!
foarte dragut, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul !
reltih a scris:
in concluzie e dreptul lui si eu pierd juma de salariu sau cat reprezinta cele 15 zile calendaristice ?!!

Angajatul are drepturile lui, iar angajatorul pe ale lui. Stiati ca procedeaza la demisie prin plecare imediata. De ce nu ati depus demisia in ziua in care ati vrut sa plecati ? E o greseala de decizie personala si sunteti suparat pe angajator.

foarte dragut, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul !

si pe Romania care in cazul prezentat de dvs n-are nici o vina.

aveti perfecta dreptate, insa daca el imi spune ca nu e nevoie sa stau in preaviz iar eu rup demisia si mi-o dau peste 15 zile, atunci el o sa-mi spuna doar de-al dracu' ca o sa vrea totusi sa stau in preaviz ! asta vi se pare corect ?

Mie nu mi se pare corect sa atacam decizii la care altii au dreptul si care pe noi ne deranjeaza.

Trebuie sa facem cumva sa "picam ca si pisica in piciore". Dar asta depinde de gradul personal de adaptare.

Pai ce sa-i faci daca un om e rau intentionat si n u vrea sa va rezolve o problema in sensul dorit de dvs. ?

Corect e sa fii bine intentionat.

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul demisiei anca.manole anca.manole Buna tuturor. As vrea parerea vostra cu privire la preaviz in cazul demisiei. Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu preaviz in caz ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Demisie surdoiu surdoiu Astazi, un angajat de la firma la care lucrez si-a depus demisia, incepand cu data de maine, spunand ca el nu mai vine. Daca incetez contractul de munca cu ... (vezi toată discuția)