avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Astazi, un angajat de la firma la care lucrez si-a depus demisia, incepand cu data de maine, spunand ca el nu mai vine. Daca incetez contractul de munca cu art.79, lit.1, e bine?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:32, 17 Martie 2010
da, ar putea fi considerata demisie la zi si e bine asa
Renuntarea partial sau total la efectuarea perioadei de preaviz este un drept al angajatorului. Daca angajatorul nu renunta la efectuarea preavizului de catre salariat, salariatul este obligat sa se prezinte la lucru pana la expirarea preavizului.
Codul Muncii Art 79 - Demisia
(4)Termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM sau,dupa caz ,cel prevazut in CCM aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie ,respectiv 30 zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere
Daca angajatorul a fost de acord ca salariatul sa nu mai presteze si perioada de preaviz, atunci ii veti inchide carnetul de munca cu art. 79 (7), care precizeaza:
"Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale sau partiale de catre anagajtor la termenul respectiv"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)
Preaviz de 15 zile adela_pacurariu adela_pacurariu Doresc sa imi schimb locul de munca. In contractul individual de munca am semnat preavizul de 15 zile lucratoare. Mai am doar 5 zile de concediu de odihna. Ce ... (vezi toată discuția)
Demisie Vio5 Vio5 Care sunt pasii de urmat pentru angajator in cazul in care un angajat isi da demisia? (vezi toată discuția)