avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia functionarului public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia functionarului public

sunt functionar public in cadrul unei primarii si doresc sa demisionez intrucat mi-am gasit un alt loc de munca la privat, intrebarea este pot demisiona fara preaviz și dupa ce perioada pot sa inchei un contract de munca cu firma respectiva? Pierd sporul de vechime daca demisionez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 14 Martie 2010
Functionarul public poate sa comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificata in scris persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.
Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare.
Buna ziua ! Conform prevederilor art. 90 din Legea nr. 188/1999 , republicata "Demisia produce efecte dupa 15 zile de la inregistrare, daca solicitantul si conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu au convenit ca acestea sa se produca mai repede. In cazul functiilor de conducere termenul este de 30 de zile " . La ce spor de vechime va referiti ?
Articolul citat de dvs are un alt continut care nu se refera la demisie ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz pentru functionari publici dcnioana dcnioana Cum pot inceta raportul de activitate mai devreme decat 30 zile? Perioada de 30 de zile de preaviz mentionata in lege se refera la zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz yoyo2001 yoyo2001 vreau sa stiu daca pot depune cerere de demisie fara preaviz cu repunere in drepturi totale in 24 de ore (conform carei legi). preavizul este luat in ... (vezi toată discuția)
Demisia functionarului suspenda perioada de preaviz? mefistos mefistos As dori sa stiu daca in cazul functionarilor publici demisia suspenda perioada de preaviz,tinand cont de legea 188? (vezi toată discuția)