avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... perioada de preaviz pentru functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

perioada de preaviz pentru functionari publici

Cum pot inceta raportul de activitate mai devreme decat 30 zile?
Perioada de 30 de zile de preaviz mentionata in lege se refera la zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:46, 25 Martie 2011
L188/1999 art. 102
Functionarul public poate sa comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificata in scris persoanei care are competenta legala de numire in functia publica. Demisia nu trebuie motivata si produce efecte dupa 30 de zile calendaristice de la inregistrare.
30 zile calendaristice. Mai repede se poate prin acordul partilor, conform art. 97 lit.b din legea 188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz yoyo2001 yoyo2001 vreau sa stiu daca pot depune cerere de demisie fara preaviz cu repunere in drepturi totale in 24 de ore (conform carei legi). preavizul este luat in ... (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)