avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie fara preaviz

vreau sa stiu daca pot depune cerere de demisie fara preaviz cu repunere in drepturi totale in 24 de ore (conform carei legi).
preavizul este luat in considereare daca sunt in concediu medical ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 29 Februarie 2012
Nu exista asa ceva .... C.mun. prevede la art.81 alin.4 ca, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Legea nr.188/1999 dispune:
Art. 97. - Încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică şi are loc în următoarele condiţii:
........
e) prin demisie.

Art. 102. - Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz pentru functionari publici dcnioana dcnioana Cum pot inceta raportul de activitate mai devreme decat 30 zile? Perioada de 30 de zile de preaviz mentionata in lege se refera la zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie antonio123 antonio123 CUM formulez o cerere de demisie fara sa stau in preaviz pot cere nr de inregistrare la demisie angajatorului. (vezi toată discuția)