avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Sotia mea este in ~6luni de sarcina. La firma actuala figureaza de pe 1.04.2010. Inainte a lucrat la acelasi punct de lucru, dar figura pe alta firma, pe care patronul a declarat-o falimentara (acelasi patron ca si acum). Medicul ginecolog ia cerut o adeverinta medicala, emisa de angajator, in care sa se specifice ca in ultimul an (01.12.2009 - 01.12.2010) nu a beneficiat de zile de concediu medical. Specific ca aceasta adeverinta ii este necesara ca sa emita un concediu medical, incepand cu 1.12.2010, cu risc de avort spontan.
Intrebarea e: Afecteaza faptul ca, sotia figureaza la locul actual de pe 1.04? Sau impiedica acest lucru eliberarea concediului medical?

PS: Din cate am inteles, de la contabila firmei, ei nu au virat catre CAS, obligatiile, in ultimele 2-3 luni de existenta a vechii firme (1.02 - 30.03.2010).

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: chingaru marian , utilizator 22:46, 17 Noiembrie 2010
Conditia minima este cel putin 6 luni continuitate vechime la locul de munca.In concluzie are tot dreptul sa beneficieze de concediu medical.Faptul ca angajatorul nu a virat contributiile retinute nu trebuie sa afecteze salariatul,deoarece pe statul de plata aceste obligatii au fost retinute,respunderea finala apartinand societatii in cauza.
Intrebarea era, daca afecteaza acest lucru eliberarea concediului medical, cu risc maternal. Sau daca afecteaza acest lucru la prenatal, respectiv postnatal.

Multumesc.
Categoric nu afecteaza cu nimic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical diana_lore diana_lore in anul 2010 am intrerupere pe cartea de munca 4 luni din luna iulie.in iunie am avut concediu medical cu avort spontan,in octombrie sunt reangajata la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa îmi de-a adeverință MariaOaba15 MariaOaba15 Buna ziua.As avea și eu o întrebare.Joi am fost programată la spital în ambulatoriu că să primesc scrisoarea medicala pentru a intra în risc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. din cauza ... Costi111 Costi111 Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)