avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecini-centrala termica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecini-centrala termica

Buna ziua,

De 2 ani ne-am mutat la casa.Totul bine si frumos,casa era amenajata astfel avea si o camera tehnica pt centrala/gaz toate tevile trase mai centrala lipsea...ok am cumparat-o,este cu tiraj fortat adica cotul de aerisire trebuie sa iasa prin perete in lateralul centralei.(nu poate iesi in sus - in pod)

Intre casa mea si a vecinului(un mos care consuma alcool in mod frecvent) este un spatiu de 60 de cm.Acel spatiu este spatele casei..ca si cum casele ar fi spate in spate,numai ca la noi este acea distanta care are intrare din curtea vecinului deci este terenul lui.

Dansul are un mic geam de 30 cm exact pe acel perete....geamul este de la bucatarie...iar centrala mea are cotul de aerisire tot acolo...si binenteles de acolo au inceput problemele,ca lui ii intra gaze in casa,scandal etc.La instalarea centralei vecinul a fost de fata si nu si-a exprimat dezacordul!Acum un an a incercat sa smulga cotul astfel producand pagube centrala nu a mai bagat nici caldura nici apa calda...noi nu am stiut ca el a umblat asa ca am chemat echipa tehnica(garantie) si a remediat situatia.
Acuma am pus acolo o placa de lemn de sus pana jos din perete in perete intre cotul centralei si geamul dansului ...deja a dat-o jos de 2 ori :(
Ce ma sfatuiti sa fac???
sincer mai mult ca sigur ca voi muta centrala dar ma costa undeva pe la 1 mie de euro...bani acestia nu ii am acuma,cand o sa ii am o sa o fac!ca nu mai vreau scandal!
Sau ce variante ar fi ca dansul sa ma oblige sa o mut?la ce sa ma astept?Ma poate da in judecata,reclamatie primarie,etc?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: JR_23 , utilizator 11:49, 18 Noiembrie 2010
Mutati centrala.. e dreptul lui sa nu-i intre gaze in casa prin fereastra de la bucatarie
exact asta spuneam...nu o pot muta pt ca nu am atatia bani!!! Trebuie sa merg cu tevile pana in garaj(unde mai trebuie sa instalez un calorifer)o sa o mut probabil la vara....
Mentionez ca acel geam al vecinului este de 20 max,30 de cm este aerisire nici nu stiu daca ii putem spune geam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie Trarus Trarus Vecinul meu , avand casa situata cu spatele la fatada casei mele, la o i, de curand si-a instalat o centrala termica pe gaze, cu tiraj fortat, si a ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)