avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,o prietena foarte buna a facut cu ceva timp in urma un imprumut la banca.A platit cateva rate...pana a ajuns fara venit ca tot romanul.In urma cu cateva zile i-a sosit acasa o instiintare de plata care spune ca aceea suma de bani trebuie platita in termen de 10 zile in caz contrar se vor initia procedurile de executare silita.
Nu are bunuri precum case,apartamente sau terenuri,nu are un loc de munca si nici un alt venit,ci doar cateva eletrocasnice (pe care nu le poate dovedi ca ii apartin) in apartamentul in care locuieste (care nu este proprietatea ei) creditul a fost facut doar cu buletinul,fara giranti.Intrebarea mea este ce se va intampla in aceste conditii?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Bambolina23 , utilizator 13:31, 18 Noiembrie 2010
Daca nu are nici un bun, nu au ce executa.
Dar garanteaza cu bunurile prezente si viitoare, deci creditorul poate astepta sa dobandeasca ceva ( sa se angajeze, sa isi cumpere o masina etc.).
Banca in interesul legitim de recuperare debit va demara procedura executarii silite asuptra bunurilopr mobile/imobile/conturi bancare/drepturi salariale
Daca debitorul nu are la momentul executarii bunuri cu care sa poata acoperi debitul,in functire de interesul creditorului,exista posibilitatea sa fie urmarit pentru acoperirea in viitor pe o perioada de 3 ani
Inocenta,mul;tumesc ptr raspunsul rapid oferit.Persoana in cauza are cateva electrocasnice dupa cum am spus in apartamentul in care locuieste dar care nu este proprietatea ei...cum poate executorul judecatoresc dovedi ca acele bunuri sunt ale ei ptr a putea pune sechestru pe ele?
La momentul in care executorul se va prezenta pentru incheierea procesului verbal,
debitorul va face dovada ca locuieste in proprietatea unui tert ,care contine in majoritate ,bunuri proprietatea acestuia
Am inteles,pentru a intra in casa si a pune sechestru pe bunurile prietenei mele este nevoie de acordl proprietarului.Totusi nu inteleg cum ea poate dovedi ca bunurile personale care se afla in casa acestuia sunt ale ei atata timp cat nici numai exista facturi.Putea pur si simplu sa le cumpere de la o persoana fizica acele electrocasnice fara chitanta nici decum dintr-un magazin cu factura si numar de factura....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)
Declararea executarii silite aspra unei case inseamna executarea silita imediata si a bunurilor aflate in ea? user43 user43 Apartamentul meu va fi executat silit de catre banca. In aceasta casa , in care locuiesc parintii mei, mobila, electrocasnicele etc sunt proprietatea lor. ... (vezi toată discuția)
Info sechestru elena_31 elena_31 Buna seara,si mii de scuze ca intervin si eu cu o intrebare in acest forum,poate exista cineva care poate sa ma lamureasca in vre-un fel. Locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)