avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Declararea executarii silite aspra unei case inseamna ...
Discuție deschisă în Executare silită

Declararea executarii silite aspra unei case inseamna executarea silita imediata si a bunurilor aflate in ea?

Apartamentul meu va fi executat silit de catre banca. In aceasta casa , in care locuiesc parintii mei, mobila, electrocasnicele etc sunt proprietatea lor. Pentru foarte multe obiecte nu s-au pastrat facturile de la magazin intrucat au iesit din garantie si nimeni nu s-a gandit ca va veni un moment cand va trebui sa se dovedeasca cine este proprietarul.

Intrebare

Vor fi executate silit aceste bunuri care sunt in casa mea, dar in fapt nu sunt proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:33, 27 Decembrie 2010
Imobilul va fi executat silit, nu bunurile mobile care se regasesc inauntru.
Daca este vorba de o executare silita imobiliara nu aveti nici un motiv sa va faceti griji.
Nu se va executa decat imobilul.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca face si mobiliara s-ar cam putea iar daca nu poti dovedi ca nu sunt ale tale bunurile din casa, mai bine du-le de acolo sa nu le vada.
Eu daca as vrea sa-l fac pe debitor "sa cante singur" i-as putea face si asta. O incuviintare pe titlu, alt dosar , executorul sechestreaza si daca din vanzare nu se acopera suma i-as solicita sa mearga si pe bunurile mobile. Daca nu exista documente ca ar fi in proprietatea altor persoane nu e nicio problema. La Sibiu la o evacuare am intalnit acest caz. Debitorul declara ca bunurile nu sunt ale lui ci ale prietenului care era de fata ca i le-a imprumutat. Executorul ii cere documente justificative. Nu avea nimic. Le sechestreaza si le pune in masina creditorului care fusese numit custode.
In instanta ulterior, apare si acest lucru ca s-au sechestrat bunuri care nu apartin debitorului, instanta respingand acest capat de cerere pe motivul ca nu s-a dovedit cu documente faptul ca aceste bunuri nu apartin debitorului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info sechestru elena_31 elena_31 Buna seara,si mii de scuze ca intervin si eu cu o intrebare in acest forum,poate exista cineva care poate sa ma lamureasca in vre-un fel. Locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Întindere executarea silita mobiliara Tatianmarin Tatianmarin Bună ziua, va rog sa ma lămuriți astfel: când și în ce mod se încheie executarea silita mobiliara asupra unui debitor căruia i se sechestreaza și ... (vezi toată discuția)
Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)