avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolul la volan si anularea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolul la volan si anularea permisului de conducere

Buna ziua. In anul 2005 am fost prins de politie fara carnet si sub influenta bauturilor alcoolice fapt pt care am luat 1 an cu suspendare si 3 reabilitare#-o.In anul 2007mai precis in august mi-am luat carnetul iar in 13 ianuarie 2008 am facut 1 accident fara victime dar din pacate pt mine eram din nou in stare de ebrietete fapt pr care in 2009 mi s-a dat sentinta executarii a 1 an si 6 luni in stare de arest#-o#-o.Am fost incarcerat din 30 oct 2009 pana in 7 sept 2010 cand am fost eliberat conditionat,mai ramanandu-mi de executat din mandat aprox 8 luni.Intrebarea mea este:CE TREBUIE SA FAC SI CAND O SA MAI POT SUSTINE EXAMENUL PT. OBTINEREA CARNETULUI DE CONDUCERE??Va multumesc si astept niste rasp. cat mai repede posibil:)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:45, 19 Noiembrie 2010
In termen de 6 luni de la data cand se termina de executat pedeapsa, adica nu de cand v-ati eliberat conditionat
Conform art.118 din OUG nr.195/2002,puteti formula cerere pentru obtinerea unui nou permis de conducere,in termen de 6 luni de la expirarea intregii pedepse,adica la pedeapsa pe care ati executat-o prin detentie,mai adaugati pedeapsa ramasa neexecutat plus 6 luni.
Cu tot respectul,dar la cate incalcari ale legislatiei rutiere ati avut,toate sanctionate,ultima cu executare in loc de detentie,de ca mai trebuie sa obtineti un nou permis de conducere ?
Dvs ar trebui sa reflectati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice; recidiva siacobici siacobici este vorba despre fratele maeu care este recidivist.A fost arestat pt.lovitura cauzatoare de moarte si a primit 6 ani jumate,in 2002.In 2005 a fost eliberat pt ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul și am executat o pedeapsă în regim privativ de libertate. când îl pot redobândi? Octavian/2012 Octavian/2012 Buna ziua,am fost condamnat si ramas definitiv,in anul 2011,la pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru infractiunea de fals de moneda.In 2012 am fost depistat ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis elly8831 elly8831 Un prieten a condus o masina fara permis si cu numerele provizorii expirate,dar acesta este recidivist,s-a eliberat in 2014 dupa o pedeapsa de 4 ani,din care a ... (vezi toată discuția)