avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-a fost anulat permisul și am executat o pedeapsă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-a fost anulat permisul și am executat o pedeapsă în regim privativ de libertate. Când îl pot redobândi?

Buna ziua,am fost condamnat si ramas definitiv,in anul 2011,la pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru infractiunea de fals de moneda.In 2012 am fost depistat in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice,0.80.Pe data de 30.05.2016 am fost condamnat la pedeapsa de 8 luni de inchisoare pentru conducere sub influenta alcoolului.Pe
Data de 29.09.2016 am fost incarcerat intr un penitenciar urmand sa execut o pedeapsa de 3 ani si 8 luni.Pe data de 04.07.2018 am fost liberat conditionat.Mi am facut dosarul in vederea obtinerii unui nou permis de conducere,dupa ce mi a fost anulat cel pe care il detineam.M am prezentat la sectia de Regim Permise unde mi a fost comunicat ca nu pot obtine un nou permis de conducere pt ca cele 6 luni dupa efectuarea pedepsei nu au trecut,in conditiile in care mandatul de 8 luni pt infractiuni rutiere l am executat,mandatul de executare incepand cu ultima condamnare adik cea de 8 luni.
Va rog frumos daca imi puteti spune cum sa procedez si la cn sa apelez in vederea solutionarii acestei situatii?Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 116 OUg.195/2002
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
...............................................................................................................
Nu aveti unde sa apelati pentru ca termenul nu este implinit.
Termenul de 6 luni de la data executarii pedepsei in regim privativ de libertate se calculeaza de la data la care pedeapsa se considera integral executata si nu de la data la care ati fost eliberat conditionat.
Calculati 3 ani si 8 luni de la data incarcerarii , adica de la data de 29.09.2016 si apoi adaugati 6 luni, iar in acest mod veti afla data dupa care va puteti prezenta la examen.
Va multumesc muult.Aveti dreptate,dar perioada dupa liberarea conditionata si sfarsitul perioadei totale a pedepsei constituie termen de supraveghere,ceea ce rezulta ca pedeapsa eu mi am ispasit o,iar acum am drepturi ca oricare cetatean liber,in fapt pedeapsa mea este de 8 luni pe care le am executat,liberarea mea conditionata nefiind conditionata de interzicerea vreunui drept.in fond am fost condamnat pt infractiunea rutiera la pedeapsa de 8 luni,nu de 3 ani si 8 luni.restul prevedirilor de interzicere a vreunui drept incep dupa efectuarea celor 8 luni,neavand nici un drept interzis sunt eligibil pt a obtine un nou permis de conducere dupa 6 luni de la efectuarea pedepsei,in concluzie fiind eliberat pe data 04.07.2018 as avea dreptul la data de 04.01.2019.Cum vedeti situatia?Va multumesc inca odata
Dupa cum clar specifica art.116 lit.a ...la 6 luni de la data executarii pedepsei in regim de privare de libertate,ori eu nu sunt in stare de privare de libertate,sunt in termen de supraveghere.
Cititi art.106 c.p poate intelegeti asa ce vi se explica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Octavian/2012 Octavian/2012 Buna ziua,am fost condamnat si ramas definitiv,in anul 2011,la pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru infractiunea de fals de moneda.In 2012 am fost depistat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)