avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere

am fost data in judecata de catre asociatia de locatari pt.neplata intretinerii.
au avut castig de cauza si am fost obligata sa platesc si cheltuieli de judecata. Nu am facut recurs pt, neobligarea penalitatilor .
problema este mai grava pt ca nu am putut sa platim restanta si nici intretinerea la zi.Urmeaza sa platim esalonat din restanta si sa incepem sa platim si intretinerea la zi.
asociatia a trimis ca trebuie sa platimn integral toata restanta plus cheltuieli de judecata plus penalizarile pana la data de 31 noiembrie altfel vine cu executor silit.
pot sa procedeze in acest mod?
pot sa fac dovada ca in ultimul an eu am avut un salariu minim iar sotul meu este somer(lucreaza ca zilier ) .
specific ca casa este a mamei care este pensionata pe caz de boala si am in ingrijire si un minor.
daca platesc o parte din restanta(o suma modica) si intretinerea la zi pot sa ma mai dea in judecata?
nu vreau sa se creada ca nu am vrut sa platim(rau platnici) dar pur si simplu nu neau ajuns banii,am avut si probleme de sanatate
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:13, 18 Noiembrie 2010
Asociatia de proprietari trebuie sa desfasoare toate demersurile pentru recuperare debit
Aspectele mentionate la inexistenta serviciu,lipsa salariu ,sunt putin relevante in raport de interesul legitim al asociatiei de proprietari de recuperare restante
Incheiati cu asociatia o intelegere de esalonare a debitului intr-un termen rezonabil
De dat in judecata nu mai au de ce sa va dea inca o data.

Mergeti la presedintele asociatiei, faceti si o cerere scrisa...si solicitati-i printr-un angajament scris intre dv. si asociatie ca platiti datoria in rate de n lei pe luna. In caz ca va abateti de la acest angajament asociatia sa fie libera sa actioneze cu executorul judecatoresc.

In felul acesta puteti si dv. sa va platiti din datorie si sa ramaneti cu casa...si asociatia sa-si dobandeasca banii pe care ii datorati.
nu vor sa se ajunga la acest consens deoarece la mijloc sunt alte interese (personle)
, apartamentul este situat pe calea mosilor ,iar acum ceva timp cand nu aveam probleme financiare am dorit sa il vindem dar mama sa razgandit pe ultima suta de metri .Cei care au fost direct interesati de acest apartament sunt chiar cenzorul si presedintele blocului.
specific ca am fost chiar amenintati de catre acestia (cu martori).la acea somatie pe care au trimis-o nu au semnat toti cei din conducerea blocului.
intrebarea este urmatoarea: daca platesc( cum am spus in mesajul anterior) fara sa ajung la un comun acord cu ei ,pot sa ma execute silit?
in bloc sunt si alti restantieri si cu acestia la fel procedeaza!
exista o lege care sa ma ajute sau cum trebuie sa procedez ?
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
vrm, utilizator
Trimiteti banii prin posta pe adresa administratorului si daca nu ii primeste, incercati sa faceti intai reclamatie la primarie, aratand dovada de respingere a primirii banilor.
Luati legatura cu un avocat sa va spuna cum sa procedati cu plata astfel incat sa le dejucati planurile.

Aveti dreptul sa va platiti datoria asa cum puteti, atat cat puteti si in cate rate puteti, iar administratorul are datoria sa va primeasca orice suma puteti dv. sa platiti. Nu va lasati intimidata!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
elga50, moderator
dar daca platesc din restanta si vreau sa platesc si intretinerea care este afisata la zi (pe luna in curs),bani ii opreste tot pt. restanta ?
Mai explicit ,m-i sa spus ca nu pot sa platesc intretinerea la zi (care este afisata pana nu platesc restanta ).nu are logica,asa cumulez pe timp de iarna mult mai mult la datorie .
va multumesc mult pentru sfaturi si pentru rabdarea acordata!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
vrm, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se da urmatoarea problema , referitoare la plata intretinerii ... Dell2020 Dell2020 Buna ziua, Se da urmatoarea problema , referitoare la plata intretinerii pentru un apartament. Din cauze financiare s-a ajuns la o restanta mare la ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)