avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citatie tribunal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citatie tribunal

am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la asociatia de locatari care mi-a zis ca pot plati esalonat restanta la intretinere,azi m-am trezit cu citatie de la tribunal in cutia postala.Intrebarea mea este in cit timp se poate plati restanta,ce interval de timp este dat legal pentru asa ceva,si cum se procedeaza cu dobinda?Dobinda inreb deoarece am o datorie de:3600 lei la care mi-a pus o dobinda de 7100 lei,aici nu inteleg cum este socotit dobinda,ce sa zic la tribunal,pe ce interval de timp se poate esalona plata?ajutati-ma cu un raspuns legal.Cu mult respect:Virginia1
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:32, 9 Martie 2010
E dificil sa ne intelegem daca expuneti inexact problemele si anume:
La tibunal, cum spuneti dv se ajunge numai dupa ce ati avut proces cu asociatia in judecatorie. Daca judecatoria a dat hotrarea prin care va obligat la plata sumelor de 3600 plus 7100 si-ati facut recurs, inseamna ca ati ajuns la tribunal. Asa este?
Daca sunteti in recurs inseamna ca stiti ce reprezinta aceste sume stabilite de instanta in judecatorie, ca doar v-ati judecat acolo.
Ce scrie in citatie in antet, este de la tribunal sau de la judecatorie?
Apoi despre ce dobanda vorbiti? Pentru restantele catre asociatie se calculeaza penalizari si nu dobanda!
Esalonarea oricarei restante sau penalizari se face prin intelegere si angajament scris cu presedintele asociatiei de proprietari.
Chiar daca exista o hotarare definitiva data de instanta, ceea ce nu cred, presedintele asociatiei poate sa o investeasca cu titlui executor in termen de 3 ani. In interiorul acestor 3 ani, in functie de urgentele asociatiei se poate esalona plata debitelor si a penalizarilor fara ca asociatia sa fie nevoita sa intenteze alta actiune.
Dar, asa cum va spuneam, nu e deloc clar ce fel de citatie aveti si daca v-ati judecat pana acum sau e primul termen la judecatorie si nu la tribunal.
Poate reveniti cu precizari.
Nu prea am avut probleme cu legea,m-am grabit un pic cu scrisul,da, aveti dreptate,nu este citatie de la tribunal ci si de la judecatorie,pina acum nu am fost citat niciodata si referitor la dobinda;ma scuzati;e vorba de penalitati de intirziere.
Mergeti la asociatie si platiti cat puteti pana la termenul trecut in citatie. Faceti un angajament de plata la asociatie si poate ca asociatia retrage actiunea.
Daca ajungeti la primul termen in instanta si considerati ca sumele solicitate sunt corect stabilite luati-va acolo angajamentul ca platiti.
Daca dv contestati aceste sume, prezentati instantei argumentele dv si solicitati o expertiza contabila care sa verifice si sa stabileasca sumele corect. Instanta va desemna un expert contabil pe care dv va trebui sa-l platiti. Acesta va face expertiza si o sa prezinte intr-o luna, doua rezultatul expertizei. Atunci instanta va va obliga sa platiti atat cat a stabilit expertul plus cheltuielile de judecata efectuate de asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari(citatie judecatorie) virginia1 virginia1 M-am consultat cu un avocat referitor cu penalitatile de plata la asociatia de locatari,parerea avocatului a fost sa nu platesc penalitatile de (7100 lei) la ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)