avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari(citatie judecatorie)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari(citatie judecatorie)

M-am consultat cu un avocat referitor cu penalitatile de plata la asociatia de locatari,parerea avocatului a fost sa nu platesc penalitatile de (7100 lei) la suma datorata care este (3600 lei) ca nici asociatia nu plateste penalitai la firma distribuitoare,si nici nu poate dovedi acest lucru,intrebarea mea este sa platesc numai suma datorata(3600 lei) si sa sa ajungem la proces cu penalitatile,sau sa ajung la o intelegere (contract de esalonare) si sa platesc datoria in totalitate in termen de 24 luni?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:49, 12 Martie 2010
penalitatile nu pot depasi cuantumul sumei datorate, asta in conditiile in care de-a lungul timpului nu ati acumulat un debit mai mare decat cel inregistrat acum (3600 lei). Asociatia de proprietari are propriul sistem de penalitati si acesta nu se raporteaza la penalitatile datorate furnizorilor pentru ca, in principiu, ar trebui sa fie mai mare. Sfatul nostru este sa ajungeti la o intelegere cu asociatia...
Art 49 din L nr 230/2007 Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata.Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste teremenul stabilit pentru plata,fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat

Achitati suma datorata ,urmand ca in raport de hotararea instantei de judecata sa constatati obligatiile ce va revin
virginia1 a scris:

M-am consultat cu un avocat referitor cu penalitatile de plata la asociatia de locatari,parerea avocatului a fost sa nu platesc penalitatile de (7100 lei) la suma datorata care este (3600 lei) ca nici asociatia nu plateste penalitai la firma distribuitoare,si nici nu poate dovedi acest lucru,intrebarea mea este sa platesc numai suma datorata(3600 lei) si sa sa ajungem la proces cu penalitatile,sau sa ajung la o intelegere (contract de esalonare) si sa platesc datoria in totalitate in termen de 24 luni?

Daca platiti numai suma de 3600 lei si ajungeti in instanta pentru ceilalti 7100 lei o sa platiti acesata suma plus sau minus ceva, dupa proces. In instanta asociatia o sa aduca justificarea acestor penalizari si modul de calcul. Asociatia o sa platesca onporariul unui avocat iar dv onorariul altui avocat. O sa solicitati in instanta o expertixa care sa verifice corectitudinea sumei pretinse de asociatie. Expertiza se face de un expert stabilit in instanta pe care tot dv trebuie sa-l platiti.
Chiar daca ar fi sa se stabileasca o suma ceva mai mica, avand in vedere costurile de mai sus, in final poate o sa platiti tot atat sau mai mult.
Sugestia mea este sa mergeti la asociatie, sa vorbiti si sa faceti o cerere catre presedintele asociatie prin care aratati ca achitati imediat suma de 3600 lei reprezentand restantele.
Solicitati ca asociatia sa reduca valoarea penalizarilor la suma de 3600 lei, suma pe care va angajati ca o platiti in 12 luni in rate fixe lunare.
Daca asociatia dv nu are datorii mari la furnizori si penalizari mari aferente acestor debite, presedintele va putea convinge comitetul, cenzorul sa accepte propunerea dv.
Scapati si dv si asociatia de proces si de cheltuieli suplimentare.
dar fond de rulment il aveti la zi? probabil nici la fond nu ati cotizat, ca daca aveati fond, probabil penalizarile erau mai mici sau deloc, depinde de caz.
dar si suma de 3600lei cum de sa ajuns la ea? nu ati platit la timp si acum diferite pareri si idei despre suma care trebuie so platiti catre asociatie.
pai si asociatia dece nu plateste penalizari catre furnizori ? caci ruleaza fondul de rulment pe care lau platit ceilalti proprietari ca sa plateasca furnizori si sa nu opreasca apa rece si calda, caldura, etc...sa nu fie afectata toata asociatia de cei ca dumneavoastra, cei care nu platiti la timp intretinerea(din diferite motive) - dar ma intreb: bani sa platiti intretinerea nu aveti, dar avocat va permiteti (cam ciudat).
asta e viata la comun, la bloc...nu va convine...mutativa la tara sau facetiva casa/vila.
DREPTURI ARE TOATA LUMEA (ADICA SI DUMNEAVOSTRA) DAR OGLIGATII DOAR UNII !!! - asa e inteleasa democratia/libertatea in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
cavallis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati virginia1 virginia1 Cum poate asociatia de locatari sa faca in asa fel penalitatile de ntirziere ca penalizarea sa fie mai mare decit suma datorata.de ex:am o restanta de:3600 de ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatii de locatari macrita macrita Buna ziua, Din anul 2009 am refuzat sa mai platesc datoriile la asociatie , deoarece am fost chemata la politie si mi s-a spus ca pentru apartamentul meu ... (vezi toată discuția)