avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari Asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari Asociatie locatari

Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am primit o citatie de la judecatorie precum sunt obligat sa platesc suma de 2319 lei + 681 lei + 500 lei avocat...sunt roman si cum stim cu totii din salariul de 1000 lei traind la bloc iti achti datoriile si ramai cu f putini bani...nu pot achita suma asta scrisa in citatie in 15 zile de la primirea citatiei chiar daca fac recurs sa spun in cel mai bun caz...sumele acestea trebuie achitate obligatoriu? se pot prescrie? va rog frumos am nevoie de un sfat astept mail sau raspuns pe forum#-o:sorry:
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:25, 5 Martie 2010
Exista termenul de prescriptie a creantei in 3 ani.
Sumele sunt prescriptibile daca asociatia nu v-a chemat niciodata in judecata in aceasta perioada.
Daca ati avut procese si s-au dat hotarari judecatoresti si nu ati achitat sumele restante, atunci nu sunt prescriptibile.

Mai simplu spus ceea ce nu s-a cerut deloc in instanta este prescriptibil in afara celor 3 ani.
Ceea ce s-a hotarat sa se plateasca va trebui sa se plateasca, nu este prescriptibil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
elga50, moderator
cipris_90 a scris:

am primit o citatie de la judecatorie precum sunt obligat sa platesc suma de 2319 lei + 681 lei + 500 lei avocat...

Pentru a ne lamuri, va rog sa va uitati pe acea trimitetre de la judecatorie si sa ne spuneti ce este, ce scrie pe ea. Eu nu cred ca ati primit o citatie sa platiti suma...
Poate ati primit o citatie sa va prezentati la proces la termenul...cu explicatia ca sunteti actionat in instanta, dosar nr..., pretentii plata restante, etc.
Sau, poate procesul s-a incheiat si ati primit o hotarare a judecatoriei si nu o citatie.
In acea hotarare aveti si motivatia si spre sfarsit calea de atac si termenul.
Poate cele 15 zile se refera la termenul de recurs.
Iar daca ati trecut de toate si este o hotarare definitiva, inseamna ca ati avut pana acum timp suficient sa va aparati in instanta sau sa achitati treptat din datorii.
Achitarea sumelor trecute intr-o hotarare definitiva puteti sa o faceti la asociatie treptat, daca discutati cu presedintele si solicitati o esalonare, angajandu-va in scris ca o sa achitati lunar o suma substantiala. Altfel asociatia poate trece la executarea silita cu ajutorul executorului judecatoresc dar va costa mai mult pentru ca si cheltuielile de executare trebuiesc suportate tot de dv.
Eu as alege esalonarea care nu mai duce la cresterea datoriei.
Asociatia are la dispozitie 3 ani pentru a va executa pe baza acestei hotarari.
deci eu in momentul de fata am exact ceea ce spuneti dumneavoastra o hotarare judecatoreasaca sa ma prezint in 15 zile...spune ca in 15 zile sunt obligat sa achit datoriile de 2319 + 681 + 500 lei avocat ce trebuie sa fac mai exact un recurs in acel recurs ce acte imi trebuie ?...sa vorbesc mai bine cu proprietarul asociatiei sa ajung la esalonarea sumei scrise in rate? va rog frumos vreau sfaturi
Incercati si fiti mai atent si mai explicit. Pai daca aveti o hotarare judecatoreasca inseamna ca a fost un proces, cu termene, cu posibilitatea de a mege in instanta si a va apara, etc. Nu ati stiut de datorii, nu ati fost citat, nu ati fost la proces?
Apoi dv in ce relatii sunteti cu asociatia? Asociatia este a dumneavoastra, nu exista "proprietarul asociatiei" cu care sa vorbiti. Vorbiti cu presedintele asociatiei pentru o eventuala esalonare a platilor.
Sigur ca daca acea hotarare este definitiva ar trebui sa incepeti a plati. Altfel asociatia poate trece la executarea silita cu un executor si va costa mai mult.
Daca vreti sa faceti recurs trebuie neaparat sa consultati un jurist ca din ce spuneti dv, dupa ce v-am intrebat si descusut aici tot nu ne-ati spus exact ce scrie in acea hotarare, cine a emis-o, daca e o hotarare a judecatoriei sau a tribunalului (poate ati trecut prin recurs), poate 15 zile este termenul de recurs si nu de plata, etc...
Reveniti si mai dati-ne amanunte: ce scrie in antetul hotararii si in finalul hotararii?
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Plata penalitati intretinere asociatie nikkkoleta nikkkoleta am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca ... (vezi toată discuția)