am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca trebuie sa platesc cei 2000 lei la intretinere plus 1600 lei penalitati. am platit imediat (in mai 2016) cei 2000 lei. intrebarea mea este, la acesti 1600 lei se pot adauga alte penalitati? daca nu platesc in termen de 3 ani, se prescrie datoria? sau fiind hotarare judecatoreasca, ramane in picioare si peste 10 ani? daca se prescrie, cei trei ani incep din mai 2016 sau de cand s-au adunat penalitatile? asociatia ma poate da in judecata din nou pentru recuperarea penalitatilor? multumesc.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca asociatia de proprietari a castigat procesul pentru ambele sume (asa scrie in sentinta), dvs. trebuie sa le achitati. Daca ziceti ca ati achitat debitul principal, penalitatile nu mai cresc - asa cum a apreciat si d-na avocat.
Acum, daca dvs. asteptati prescrierea, este foarte bine, dar eu nu cred ca cei de la asociatie dorm in papuci, astfel ca, poate au sa va invite la o discutie privind si achitarea penalitatilor, dar poate nu au sa va invite la nicio discutie - ca nu este obligatoriu. Se vor adresa unui executor judecatoresc, astfel ca dvs. pe langa cei 1600 lei o sa mai aveti de achitat si toate taxele de executare - care nu sunt chiar mici. Una peste alta, cred ca nu doriti acest lucru...
Succes!
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dupa achitarea debitului principal ,dv va inregsitrati in evidenta asociatiei de proprietari cu un debit reprezentat de penalitatile neachitate-pentru care exista hotarare judecatoreasca definitiva si pentru a carui recuperare asociatia de proprietari are dreptul sa apeleze la executor judecatoresc
Daca dv refuzati sa achitati suma dispusa de instanta,asociatia de proprietari pentru recuperare debit are dreptul sa va actioneze din nou in instanta