avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problema avalizarii
Discuție deschisă în Executare silită

Problema avalizarii

Buna ziua, sintem 2 asociati intr-o firma care, din cauza crizei, are mari probleme, si nu poate sa mai plateasca (momentan) un credit bancar de aprox 10.000 Euro. Creditul e garantat 70 % de Fondul National de Garantare, plus 2 masini Solenza (deci ar fi acoperitor). In contract, scrie ca ma oblig sa semnez 2 bilete la ordin in alb, fara protest, avalizate in nume personal, dar nu le-am semnat (cu toate acestea, creditul a fost acordat). Banca ma tot cheama sa le semnez, dar eu refuz. Pot fi dat in judecata de banca, sau pot fi executat silit ? Ce riscuri imi asum daca nu le semnez (daca le semnez, stiu f. bine ce inseamna) ?
Multumesc pt raspuns. George
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
geconta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:41, 19 Noiembrie 2010
Buna seara,
Puteti fi dat in judecata pentru ca sa se constate ca nu v-ati achitat de o obligatie asumata prin contract. Problema e destul de complicata pentru ca pe de o parte orice "studinte in drept" stie ca biletul la ordin este un titlu acauzal (care nu depinde de o cauza) iar pe de alta parte creditul s-a acordat fara sa avalizati biletele la ordin.
Negociati cu banca, poate ca nu vor risca pe o judecata cee ce ar putea sa obtina si altfel. Trebuie gasita o cale echitabila.
Multumesc pt raspuns. Credeti ca-i renteaza bancii sa ma dea in judecata (tinind cont de suma, si de "rapiditatea" proceselor in Ro), mai ales ca exista garantii pt suma respectiva ? Mai mult, partenerul meu, desi nu se angajeaza in contract sa semneze in nume personal bilete la ordin, a facut-o (a semnat in nume personal chiar doua). Insa insistenta bancii e sufocanta - asa sint toate bancile ?
Ar trebui sa vad tot contractul pentru ca sa stiu daca merita sau nu sa va dea in judecata. Probabil ca nu. Nu stiu daca toate bancile sunt la fel insa puteti sa incercati si la altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca daca nu apare in contract la rubrica "garantii"? manuello_ua manuello_ua Este vorba de o firma care a facut un credit ipotecar si a garantat unul dintre asociati , in momentul de fata acel asociat este iesit din firma , in momentul ... (vezi toată discuția)
Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)