avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Post vacant declarat la AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Post vacant declarat la AJOFM

buna ziua,in ce situatie si cu cat timp inainte de a angaja pe cineva se declara posturile vacante la AJOFM?
post vacant inseamna si cele eliberate prin demisie sau numai cele nou create?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 20 Noiembrie 2010
1.Legea 76/2002 spune:
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
2. Post vacant este un post neocupat la un moment dat, indiferent cum afost vacantat.
@ d-le Valeriu

Intrebarea post vacant inseamna si cele eliberate prin demisie sau numai cele nou create? ma intereseaza si pe mine, urmare a unei dispute.
Din punctul meu de vedere prin "post vacant" se intelege acel post care, candva a fost ocupat, iar in prezent nu este ocupat de nimeni, este liber, fara titular.
Altii sustin ca, prin post vacant, se intelege si postul nou infiintat cuprins in organigrama la un moment dat, neocupat niciodata, dar mentinut in noua organigrama ca... vacant. Eu nu sunt de acord cu acest punct de vedere.

Corect?

Va multumesc.
Darie Tudor:
1. Ce spuneti dvs. este valabil numai la institutiile bugetare unde fondul de salarii se calculeaza pentru intreaga organigrama chiar daca unele posturi sunt neocupate. Sunt asa-zisele locuri de munca bugetate.
2. La firmele private nu exista asa ceva. Cand au nevoie de un post in infiinteaza imediat si face angajarea respectiva. Nu am vazut angajator privat sa tina un post neocupat. Nu are interes asa cum are angajatorul bugetar.
3. Pentru mine un post vacant este, asa cum am mai spus, orice post neocupat la un moment dat. Un post nou infiintat si neocupat o perioada de ce ar avea un regim special? Inseamna tot un post liber, neocupat, vacant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie pentru absolvent 2012 monahelenus monahelenus Iata ce nelamuriri am: Ce inseamna post vacant, daca angajatorul hotaraste ca societatea lui are nevoie de un manager de resurse umane poate infiinta acest ... (vezi toată discuția)
Posturi vacante la somaj?? ContSters740 ContSters740 Am auzit o traznaie...cica o societate care doreste sa angajeze personal trebuie sa anunte la ANOFM ca are posturi disponibile!!!!!!!! E ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locuri de munca include si pensionarile? adak adak Buna ziua! As vrea sa va prezint urmatorul caz: Societatea a decis ca pe o perioada de 6 luni sa reduca 50 de posturi, fara a intra in concediere ... (vezi toată discuția)