avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posturi vacante la somaj??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posturi vacante la somaj??

Am auzit o traznaie...cica o societate care doreste sa angajeze personal trebuie sa anunte la ANOFM ca are posturi disponibile!!!!!!!! E adevarat???

Miiiiiiii de multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters740 , utilizator 13:28, 12 Martie 2008

Potrivit urmatoarelor prevederi din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare bineinteles, "traznaia" :P se dovedeste a fi contraventie:
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
Art. 114. - Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f) şi h), cu amendă de la 15.000.000 lei la 25.000.000 lei;
Multumesc, asta presupune cumva si ca Agentia imi va recomanda pe cine sa angajez? Daca eu ma hotarasc ca imi trebuie un dir. de marketing, desi nu am avut pana acum acest post in schema, inseamna ca am un post vacant, sau trebuie raportate posturile care raman vacante (demisie, plecare, ...etc)?
Inseamna ca exista un post vacant pe care trebuie sa il anuntati. Agentia are obligatia de a recomanda somerilor pe care ii are in evidenta posturile vacante care exista pe piata la momentul X, in functie de competentele pe care acestia le detin.
La AJOFM trebuie anuntate toate posturile disponibile, atat cele nou create, cat si cele care raman vacante.
Daca in baza lor de data au candidati care corespund cerintelor postului, atunci AJOFM vi-i poate recomanda, dar daca aveti deja un candidat potrivit pt. post, spuneti asta cand anuntati postul pt. a nu va mai trimite de la AJOFM si alti solicitanti.
Ahaaaa, deosebit!! Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari de la somaj AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am o mare nelamurire. Am inteles ca in momentul in care pleaca un angajat trebuie postul de pe care a plecat sa fie comunicat in 5 zile lucratoate celor de la ... (vezi toată discuția)
Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)
Situatia locurilor de munca flori9 flori9 Buna ziua, cum stim care este situatia locurilor de munca ale firmei noastre la ANOFM (pt. a stii daca coincide cu starea de fapt)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)