avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatia locurilor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatia locurilor de munca

Buna ziua,
cum stim care este situatia locurilor de munca ale firmei noastre la ANOFM (pt. a stii daca coincide cu starea de fapt)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:19, 15 Iulie 2013
De ce la ANOFM?
Daca doriti sa faceti o confruntare intre situatia din Revisalul dvs si cel din baza de date a Inspectiei Muncii, solicitati un extras Revisal de la ITM-ul local.
Numai daca obtineti o copie a adresei prin care angajatorul a anuntat AJOFM de locurile vacante existe.
In cazul in care eu reprezint angajatorul si am preluat functia de putin timp, iar cealalta persoana nu a depus la timp (in trecut) aceasta situatie a locurilor de munca, ce se intampla? Pot intampina eu probleme?
Legea 76 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 10 (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
....

Art. 113 Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
....

Art. 114 (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
....

Art. 116 (1)Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.
....
Situatia locurilor de munca vacante se depune doar daca aveti o organigrama a societatii si un numar de locuri de munca stabilit prin aceasta, dintre care unele nu sunt ocupate si nici nu s-au desfiintat.
Daca nu aveti asa ceva, comunicati locul de munca vacant doar anterior angajarii unei persoane, cand practic creati un nou loc de munca, care este vacant pana la ocuparea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara locurile de munca vacante mmihut mmihut Mai este obligatorie declararea locurilor de munca vacante la anofm si repartizarea de la ei inainte de a face angajari? (vezi toată discuția)
Locuri vacante delia25 delia25 Buna ziua! Este obligatoriu daca o firma are locuri vacante sa anunte AMOFM (Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Situatia locurilor de munca vacante hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un angajator (societate comerciala) are obligatia de a depune la Agentia de somaj situatia locurilor de munca vacante ... (vezi toată discuția)