avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajari de la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajari de la somaj

am o mare nelamurire. Am inteles ca in momentul in care pleaca un angajat trebuie postul de pe care a plecat sa fie comunicat in 5 zile lucratoate celor de la somaj.

dar.....daca in unitatea noastra se face o noua angajare mai trebuie comunicat acest post la somaj sau pot sa dau direct la ziar anunt fara sa mai anunt somajul? multumesc
1. Daca nu doriti sa angajati pe altcineva in loc nu sunteti obligat sa anuntati locul vacant la AJOFM. Cand va veti hotari sa angajati il anuntati la AJOFM.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
...
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
3. Postul trebuie anuntat intai la AJOFM si apoi in ziar.
4. Anuntarea posturilor vacante la AJOFM se face pentru orice pot vacant la un moment dat si pe care doriti sa incdrati pe cineva.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am inteles....fie ca angajez pe un post anterior sau pe un post nou creat sau pe un post de pe care a plecat un angajat trebuie anuntat AJOFM-ul. Multumesc!
Dupa ce am declarat locul de munca vacant la AJOFM l-am dat si in ziar. Din ziar a venit o doamna pe care am angajat-o pe postul declarat la AJOFM. este vreo problema daca am angajat-o pe ea si nu un on trimis de Somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia locurilor de munca flori9 flori9 Buna ziua, cum stim care este situatia locurilor de munca ale firmei noastre la ANOFM (pt. a stii daca coincide cu starea de fapt)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Posturi vacante la somaj?? ContSters740 ContSters740 Am auzit o traznaie...cica o societate care doreste sa angajeze personal trebuie sa anunte la ANOFM ca are posturi disponibile!!!!!!!! E ... (vezi toată discuția)