avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Buna, am si eu o intrebare: firma la care lucrez plateste vechimea in munca. As dori sa stiu daca si maternitatea se recunoaste ca vechime in munca, adica daca am lucrat un an si 2 am stat acasa as avea si eu dreptul la 5 % spor de vechime adaugat pt 3 ani vechime in munca, sau doar la pensionare se adauga cei 2 ani in care stai acasa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:25, 18 Noiembrie 2010
Ati fost in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului ? ... daca da, in ce perioada ?
1. OUG 148/2005 spune:
Art.18...
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau de pânã la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncã şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordã în raport cu aceasta. (alineat introdus prin art. I pct. 12 din Legea nr. 7/2007, în vigoare de la 20 ianuarie 2007)

2. Asadar incepand cu 20.01.2007 perioada de CCC pana la 2 ani este vechime in munca si se ia in calcul pentru acordarea sporului de vechime.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada concediului pentru cresterea copilului - vechime in munca ? ciancu ciancu Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada august 2008 - aprilie 2010 constituie vechime în muncă (dacă se ... (vezi toată discuția)