avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... UAT, subiect de raspundere contraventionala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

UAT, subiect de raspundere contraventionala?

Conform art 21 din Legea 215 privindLegea administratiei locale atat timp cat UAT sunt persoane juridice de drept public cu capacitate juridica deplina sunt reprezentate de primar in justitie si sunt titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, sunt subiecte de raspundere contraventionala?
Conform articolului 62 alin 1, primarul reprezinta UAT in relatiile cu alte autoritati publice, persoane fiyice sau juridice romane sau straine precum si in justitie.
UAT a unui oras, comune reprezentata prin primar a fost sanctiaonata contraventional pentru nerespectarea legislatiei de protectia mediului. Potrivit prevederilor legale de mai sus este normal ca UAT sa plateasca amenda contraventionala fiind raspunzatoare contraventional ?
Este normal ca doua instante sa se pronunte in contradictoriu pe aceasta speta?
Stiu o situatie in care PV de control al celor de la mediu a fost contenstat in instanta de catre primar si a avut castig de cauza.Am inteles ca plata amenzii cade in sarcina primarului ca persoana si nu a UAT-ului pe care il reprezinta.De obicei curtea de conturi imputa valoarea amenzii daca la verificari se constata ca a fost platita de la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii conf ou 58/2010 pentru expertii tehnici judiciari Lucia Ungur Lucia Ungur Conform art 21 din Legea 215 privindLegea administratiei locale atat timp cat UAT sunt persoane juridice de drept public cu capacitate juridica deplina sunt ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala consiliu local danicus danicus Un Consiliu Local poate sa aibe calitate procesuala pasiva? Sau doar unitatea administrativ teritoriala poate sta in judecata? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)