avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Casa de Asigurari a Avocatilor
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Casa de Asigurari a Avocatilor

Cand am trecut in avocatura am fost foarte neplacut surprinsa sa aflu ca sumele cu care cotizam lunar nu sunt administrate, investite de o societate specializata in domeniu, CAA fiind gestionata tot de... colegii nostri avocati.
Nu ar fi poate cazul sa se modifice aceasta reglementare? Ce parere aveti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 00:24, 8 Martie 2008
:)):)):))
Am sa scriu mai tarziu, nu ma pot abtine de ras!!!
:))
Ar fi inca o intrebare: de ce s-a marit atat contributia minima, daca tot avem excedent de 4 ani????
:-/
Pentru ca si nivelul general al onorariilor s-a marit. E normal, avand in vedere ca drepturile tale depind de acea contributie.
Mai, tata... io vad asa: daca asigurarea de sanatate se acopera dintr-o contributie de 5 lei, e normal sa iei 10? Nu faci nimic din diferenta... nu investesti, nu te gandesti la viitor... si ai cheltuieli de 10% din totalul veniturilor! E normal?
Nu e...
Asta vreau sa spun. Or fi crescut onorariile, da' daca tot nu au ce face cu banii aia... de ce ii iau? Nu au un proiect, pregatire profesionala continua, editare de carti juridice, distribuire de softuri legislative "subventionate" etc. Nimic!
Sau sa aiba macar medici specialisti ca ce naiba, ai cateva cabinete, nu-i pentru toata boala, e partial! :D
Adica... mareste, ok, da' fa ceva! Ca si-asa 10% mi se pare foarte mult, platesti uneori la CAA mai mult ca la stat! #-o
Iar in legatura cu drepturile mele, avand in vedere media varstei din barou cat si faptul ca sunt multi de varste tinere, cand voi iesi eu la pensie din aceasta profesie, nu vor ajunge banii sa plateasca puzderia de pensii aparute, ca... NU SUNT INVESTITI! X-(
Asta face un administrator de fonduri de pensie, investeste banii... #-o
Liliana, draga, de ce te certi cu mine?:( Sunt de acord cu tine, numai ca, daca sistemul ar fi ok si banii investiti, mi s-ar parea normal sa creasca cotizatia maxima din cand in cand, ca sa nu ma trezesc ca la pensie primesc x% din 5 bani, desi am ajuns sa castig poate 1000.

Ma gandesc ca ar fi mai constructiv sa n concentram asupra ceea ce se face cu banii, decat asupra colectarii lor. De fapt, cred ca si tu tot asta spuneai... :)
Pai cam asta e.... ca nu am incredere in ceea ce se face cu banii stransi, nu sunt investiti, iar daca ar incerca sa investeasca, ma tem ca n-ar sti cum s-o faca....Ar trebui ca de problema asta sa se ocupe un fond de pensii, asa cum se intampla acum cu o parte din pensia de stat.

Alte discuții în legătură

Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Stergerea postarilor repetae Romică Stoica Romică Stoica Oare nu se pot sterge postarile repetate, pe care membrii nu au bunul simnt sa le stearga? Cu atat mai mult cu cat postarile noastre cu iesri necontrolate ... (vezi toată discuția)
Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie Alin Popescu Alin Popescu Multumim pentru propunerile de data trecuta. Le multumim si moderatorilor nou-numiti ca si-au acceptat si luat in primire rolul cu cea mai mare ... (vezi toată discuția)