avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... pot lua bani de la rca in caz de deces?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

pot lua bani de la rca in caz de deces?

acum 2 luni sora mea a murit intr-un accident de masina.masina era condusa de prietenul ei care nu era proprietarul masinii.aceasta avea asigurare.cum bine stiti asigurarile au un fond pt despagubire atat a masinii cat si pt victime sau deces de vreo 2.500.000 euro.este vreo sansa sa primim ceva din banii astia?
In principiu da. Dar cine era proprietarul masinii ?
Bineinteles ca poti sa soliciti despagubire.
in primul rand poti solicita despagubire pentru cheltuielile pe care le poti dovedi prin acte.
In al doilea rand poti solicita despagubiri morale la baza fiind venitul obtinut de persoana decedata in ultima perioada.
Ca sa obtii o suma cat mai consistenta ai nevoie de un avocat bun si de o actiune in instanta cu societatea de asigurari.
cazacuioana a scris:

Dati mai multe detalii.Cine se face vinovat de accident, unde se afla sora dvs. cine este proprietarul masinii, daca exista un dosar penal deschis la parchet ,etc/
Asiguratorul raspunde si plateste in baza Legii 136/1995 pentru daunele materiale si morale provocate prin accident rudelor victimelor. Pentru detalii 0766xxxxxx

Interventie moderator: Doamna avocat, nu credeti ca acest forum, pe care navigati uneori, este destinat si detaliilor si sfaturilor?
Vazind principul raspunderii civile delictuale coroborat cu raspunderea contractuala a asiguratorului aplicat pe situatia concreta ce a generat prejurdiciul prin decasul rudei dvs., familia, in temeiul unor dovezi solide va putea obtine despagubirile in baza unui dosar de dauna direct de la asigurator sau in fata instantei in latura civila a procesului penal.
Important este sa beneficiati de ajutorul unei persoane instruite in legislatia asigurarilor atit in faza amiabila cit si pe parcursul cercetarii judecatoresti.

I L O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor din culpa nickbrasov1977 nickbrasov1977 Am avut un accident in data de 15.01.2011,in jud Mures.A venit o masina din fata si a intrat direct in mine fara sa pot sa fac ceva,in urma accidentului fetita ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)
Masini avariate de acoperis acoperisul unei cladiri a avariat ... cetatean_romania cetatean_romania Masini avariate de acoperis Acoperisul unei cladiri a avariat mai multe masini in timpul unei furtuni Cladirea respectiva are asigurare dar este atasata ... (vezi toată discuția)