avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanz.-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanz.-cumparare

O sa incrc sa fiu scurt si concis.Sora mea a fost casatorita ,iar sotul ei a decedat,in urma casatoriei a rezultat un copil.Dupa deces s-a deschis succesiunea si casa bun comun al sotilor afost impartita conform legii[2/3 sotia si 1/3 copilul parca].Copilul s-a casatorit la randul sau in alta localitate,rupand orice fel de legatura cu mama sa .As vrea sa va intreb daca sora mea imi poate face act de vanz.-cump.pe partea ei de casa,si daca da unde si cum putem proceda?
Soția are acum după dezbaterea succesiunii 5/8 și copilul 3/8. Puteți face acte. Mergeți cu actele de proprietate și un certificat de atestare fiscală de la Primăria în raza căruia este situat imobilul la un birou notarial. Acolo veți afla și taxele.
Multumesc pt. raspuns.Copilul ii poate ceda si partea lui din succesiune mamei sale?
Sora dvs. va poate vinde cota sa indiviza din apartament fara probleme prin notariat, dupa care veti deveni coproprietar cu fiica acesteiea. Urmeaza apoi sa faceti un partaj(iesire din indiviziune),sa solicitati atribuirea imobilului catre dvs(.avand o cota mai mare din imobil ), si sa o despagubiti pe nepoata dvs. cu suma ce i se cuvine conform cotei sale.In urma partajului veti ramane singurul proprietar. Pentru detalii 0766525202

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil ancaelenabadea ancaelenabadea Tatal meu este in stare de indiviziune pt o casa cu sora lui.Aceasta nu vrea sa renunte la cota sa parte facandu-i numai neplaceri.Tata ar vrea sa iasa din ... (vezi toată discuția)