avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... carpatica nu despagubeste
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

carpatica nu despagubeste

Masina tatalui meu a fost lovita de un tir. Soferul tirului dormea la volan si mergea cu autovehiculul cu permisul suspendat din cauza unui alt accident...1.politia a facut constatare, lui dosar penal noua polita lui de asigurare. 2 la 11 ore dupa producerea accidentului in sediul carpatica din localitate am deschis un dosar...dupa 2 saptamani au spus ca fara poze nu se poate rez. nim.am mers in CT am facut poze la tir. 3 carpatica au venit acasa si au socotit pagubele...au facut si ei poze si au dat drumul la dosar. 4 scuza ca nu poate sa ne despagubeasca ca nu au declaratie de la soferul vinovat k ne.a lovit.si ca dak tata semneaza la notar o hartie care sp asa. NOI VA DESPAGUBIM DAR IN CAZUL IN CARE JUDECATORIA IL DECLARA NEVINOVAT nE DATI BANI INAPOI. 5 nu am semnat si asteptam de 3 luni jumate o minune....Am mers la sucursala lor din Sibiu si mi.au zis ca lipseste de la dosar declaratia soferului vinovat scrisa binenteles k verbal a dat.o. ..E posibil asa cv??? vreau ce este de drept al meu. Va rog ajutati.ma cu un sfat...orice.....multumesc...masina tatalui meu un autopavilion apicol cu remorca cu tot cu stupi....
Cel mai recent răspuns: lukasspeu , utilizator 21:10, 23 Noiembrie 2010
Daca doresti despagubirea rapid semneaza hartia la notar, este prima oara cand aud de asa ceva dar este in avantajul tau.
Daca nu vrei sa o semnezi carpatica poate sa te amane pana la pronuntarea sentintei penale, legea le da voie si o vor face.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Marius Barabas, Consultant asigurari
Sau mai precis, normele prevad:
Art. 46. - În cazul în care accidentul de vehicul face obiectul unui proces penal, despăgubirile pot fi stabilite
pe cale amiabilă, dacă:
3. desi actiunea penală nu poate fi stinsă prin împăcarea părtilor:
a) s-a dat rechizitoriu de trimitere în judecată si persoana prejudiciată îsi ia un angajament scris prin care se obligă să restituie de îndată, parial sau total, despăgubirea primită, în funcie de hotărârea instanei penale în
ceea ce priveste fapta, făptuitorul si vinovătia;
sau
b) din actele încheiate de autoritătile publice rezultă atât răspunderea civilă a acestora, prejudiciile cauzate,cât si vinovătia penală a conducătorului auto care urmează să fie trimis în judecată după finalizarea cercetărilor aflate în curs si persoana prejudiciată îsi ia un angajament scris prin care se obligă să restituie de indată, partial sau total, despăgubirea primită, în functie de hotărârea instantei penale în ceea ce priveste fapta, făptuitorul si vinovătia.
si daca ala iese nevinovat trebuie sa dam bani innapoi nu???.....cn e prost s.o faca......
sa stii ca eu am fost in aceeasi situatie si tot cu un tir am facut accident si dupa trei luni de dureri de cap cu carpatica am auzit de aceasta declaratie si am semnat-o.daca nu vrei sa semnezi s-ar putea sa astepti 8-9 luni poate si mai mult pana la solutionarea dosarului ca fara asta ei nu poate sa despagubeasca.iti
Reglementarile in asigurari asta prevad...nu prea aveti de ales... ori il cautati pe vinovat si incercati sa obtineti de la el o declaratie scrisa (eventual data chiar la Carpatica) in sensul ca vina ii apartine, ori tatal da declaratia solicitata de Carpatica ! Solutionarea dosarului penal oricum va dura destul de mult pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti, moment de la care asiguratorul e obligat sa plateasca in baza hotararii

Alte discuții în legătură

Masina avariata,vinovatul asigurat la carpatica alexyna alexyna Buna seara! In data de 25 decembrie 2010 am fost lovit la semafor de o masina a carui sofer era beat. Acestuia i s-a gasit o alcoolemie de 0.57 in aerul pur ... (vezi toată discuția)
Accident ionel.marza ionel.marza sant baiatul cu motoru.eu ma indreptat spre lugoj la 30m in spatele bmw cand de odata autocamionul depaseste un tir pe linie continua si loveste frontal bmw in ... (vezi toată discuția)
Accident in rupea osan_florentina osan_florentina suntem victime colaterale, adica, la 21.30 un microbuz a acrosat o caruta iar dupa ce a trecut acesta, o roata de la caruta a venit in noi.ne-a avariat bine, ... (vezi toată discuția)