avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta CIC

Buna seara tuturor!
Vreau daca sa poate sa ma ajutati sa gasesc raspunsul potrivit la urmatoarea problema: recent m-am contrazis cu cineva care mi-a spus ca atunci cand un salariat are garantie, ar trebui scris in adeverintele de CIC restul de plata, nu salariu net. Propriu zis suma incasata de salariat dupa oprirea garantiei. Mie mi se pare incorect deoarece si garantia este tot o parte din salariul net al respectivului angajat, prin acest lucru am priva salariatul de o suma considerabila din salariu...
M-am uitat in normele metodologice ale lg 148/2005 si acolo este prevazut ca in adeverinta se scrie salariul incasat dupa impozitare. Nu este prevazut nimic de garantii sau popriri pe salariu. Persoana respectiva m-a contrazit spunandu-mi ca este vorba de salariul incasat, in cazul de fata dupa oprirea garantiei.
Puteti sa ma scoateti din nebuloasa in care am intrat si daca se poate cu vreo lege/paragraf din lege din care sa se inteleaga mult mai concret modul de completare?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Venituri nete sau brute ganca ganca Va rog sa imi spune-ti cum se calculeaza media pe venituri la indemnizatia pentru copil si la concediul de risc maternal ,din cei 85% si respectiv 75% Se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ancutic ancutic vreau sa stiu daca pe langa contractul de munca mai am un contract de management incheiat cu o societate supus impozitului pe venit(16%), fara sa mai platesc ... (vezi toată discuția)
Adeverinta crestere copil vicsilron vicsilron Pentru a completa adeverinta pentru cresterea copilului mi se cere venitul net. In statul de plata am rubrica de venit net suma din care trebuie scazuta ... (vezi toată discuția)