avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie pentru cresterea copilului

vreau sa stiu daca pe langa contractul de munca mai am un contract de management incheiat cu o societate supus impozitului pe venit(16%), fara sa mai platesc si alte contributii... aceste venituri m-i se vor lua in calcul la indemnizatia pt cresterea copilului.multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 15:31, 4 Noiembrie 2009
Prin Ordinul nr. 68, emis miercuri, 4 februarie 2009 , MMFPS a aprobat instructiunile de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Conform instructiunilor aprobate prin Ordinul nr. 68/2009, in sensul prevederilor din normele metodologice de aplicare a OUG nr. 148/2005, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:

1) pentru veniturile din salarii :
- la locul unde se afla functia de baza : suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului determinata ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si deducerea personala acordata pentru luna respectiva; contributiile la fondurile de pensii facultative; cotizatia sindicala platita in luna respectiva.
- pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora.

2) suma incasata de persoana indreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevazute la art.4 alin.(7) din normele metodologice;

3) suma incasata de persoana indreptatita care realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;

4) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;

5) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati agricole determinat in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei pentru crestere copil carmen79 carmen79 Buna ziua! Am depus un dosar pentru indemnizatie crestere copil si mi s-a raspuns ca nu mi se iau in calcul veniturile dintr-o conventie civila de prestari ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului Leonard Pescaru Leonard Pescaru 1. conform legii 257 din 31.10.2008, veniturile care fac obiectul legii sunt cele nete sau veniturile brute? 2. avem o pustoaica care in aprilie 2010 va face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil anamariap28 anamariap28 Buna ziua Va rog respectos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:care va fi valoarea indemnizatiei pt crestere copil la un salariu brut de 1150 lei brut ... (vezi toată discuția)