avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto

Am cumparat anul trecut un autoturism de la cineva si acum vreau sa-l trec pe numele meu, dar nu mai dau de fostul proprietar.Imi trebuie fisa fiscala de la primaria de care apartine respectivul, CE POT FACE in acest caz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radulescu emil , utilizator 09:42, 19 Noiembrie 2010
Aveti nevoie de fisa fiscala sau de radierea de pe numele acelei persoane? Mergeti la autoritate, platiti eventualele taxe restante, solicitati radierea de pe numele acelei persoane in baza contractului de vanzare cumparare incheiat la achizitionarea autoturismului.
Precizati ce documente ati incheiat.
Pentru inmatriculare va trebuiesc urmatoarele documente:
1. Cererea solicitantului; Cerere înmatriculare (Persoană Fizică)
2. Fişa de înmatriculare, semnată de fostul şi noul propietar, vizată la organul fiscal teritorial competent (în locul vizei fostului propietar se poate depune certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal teritorial competent);
3.Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
4.Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
6. Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termen de valabilitate;
7. Copia asigurării RCA, în termen de valabilitate;
8. Dovada plăţii taxei de înmatriculare de 52 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mică sau egală cu 3500 kg sau de 125 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mare de 3500 kg;
9. Certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate;
10. Plăcuţele cu numărul de înmatriculare, dacă fostul propietar are domiciliul/sediul pe raza altui judeţ;
11.Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la CEC sau BCR);
12. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (dacă acestea nu se păstrează de fostul proprietar) în valoare de 40 lei pentru număr la rând respectiv 85 lei pentru număr preferenţial, sume achitate la ghişeul de depunere documente;
13. Certificatul de autenticitate al vehiculului emis de Registrul Auto Român;
14. Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

SUCCES.
Masina are nr de Buc si mie imi trebuie fisa fiscala si stampila pe fisa de inmatriculare ca eu sa pot sa o trec pe numele meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de inmatriculare nestampilata mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!As dori sa va intreb urmatorul lucru: am cumparat o masina de la Satu Mare,fostul proprietar mi-a dat toate actele,carte de ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata pe c.m.i GXG29 GXG29 Buna ziua asa dori sa achizitionez o masina inregistrata pe C.M.I ce acte ar trebui sa fac cu aceea persoana pentru a cumpara masina . (vezi toată discuția)
Intrebare inmatriculare masina alexandru8 alexandru8 Buna ziua. Am si eu o mica problema, recent am cumparat o masina, printr-un intermediar acesta mi-a dat toate actele inclusiv financiaru propietarului de la ... (vezi toată discuția)