avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Unchiul meu este nascut in ianuarie 1953. Are 33 de ani vechime in campul muncii, din care 12 intr-un loc de munca de gradul 0. Can se poate pensiona? Va multumesc. M.
Cel mai recent răspuns: noiembrie11 , utilizator 10:46, 26 Ianuarie 2011
Nu exista "activitate in gradul 0" in actele normative referitoare la ativitatea lucrata in grupe de munca / conditii deosebite si speciale sau in alte acte normative din acest domeniu.

Va rog sa-mi spuneti ce scrie in carnetul de munca al unchiului dvs. in privinta perioadei de 12 ani.

Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu stiu exact ce scrie in cartea de munca, dar stiu ca a lucrat la Trustul de constructii Carpati, existent in acea vreme (anii 70), in conditii speciale. Oricum, va multumesc pentru raspuns. Un an bun, va doresc. Cu respect, Mina Valeria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez anticipat si cand la limita de varsta? naty18 naty18 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu cand pot sa ma pensionez anticipat si cu ce penalizare si cand la limita de varsata. Va dau urmatoarele informatii: ... (vezi toată discuția)
Care sunt grupele de munca si conditiile de iesire la pensie? techere_diana techere_diana Tatal meu vrea sa iasa la pensie, dar nu prea stie in ce masura poate. Este nascut in 1960, a lucrat intr-o uzina, si a spus ca avea grupa 0. Pe net nu am ... (vezi toată discuția)
Militar angajat pe baza de contract, perioada lucrata in grupa nerecunoscuta, discriminare greceanugheorghe greceanugheorghe Ma numesc Greceanu Gheorghe ,sunt din Giurgiu, fost angajat la i.j.p.f.Giurgiu din 01-08-1991==23-11-2011 actualmente pensionat pe caz de boala cu grad de ... (vezi toată discuția)