avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general activitati dependente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

activitati dependente

Un specialist in IT are activitate dependenta - mai precis lucreaza cu baza materiala a firmei si el contribuie doar cu mintea sa- si emite o factura catre
firma .

Din punct de vedere al PFA-ului ,doream sa stiu daca datoreaza doar cotele de contributii individuale adica cas 10.5% , somaj 0,5% . Sanatatea se datoreaza 5.5% la venitul net ?

Stiu ca contributiile se datoreaza solidar de catre PFA si de firma cu care are contract . Cum se poate convinge firma ca PFA-ul a platit contributiile la stat ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:29, 19 Noiembrie 2010
Facand dovada platii acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma in it - cum ma afecteaza elucubratiile guvernului? cristi71000 cristi71000 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si lucrez pe contract de colaborare cu o firma de soft. Cum ma afecteaza noua lege a impozitarii activitatilor ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)