avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general magazin SECOND HAND
Discuție deschisă în Contabilitate în general

magazin SECOND HAND

Buna ziua
Am doua probleme.
1. Va rog sa imi spuneti daca se poate deschide un magazin sec. hand cu vanzare la kg. si daca da unde este legiferat acest lucru si cum se procedeaza contabil.
2. ce controale posibile(si imposibile) pot fi facute la un magazin de acest gen.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 10:54, 22 Noiembrie 2010
Nu exista nicio prevedere expresa care sa interzica vanzarea la kilogram pentru produse second-hand. Sunt convins ca va referiti la acele produse care , prin natura lor , se vand in mod uzual la bucata. Convertirea pretului per bucata in pret pe kilogram trebuie facuta de vanzator si trebuie - in opinia mea - sa existe o modalitate de calcul care sa poata fi sustinuta in fata organelor de control (Garda financiara, primaria, Fiscul chiar). Insa , in afara receptiei care trebuie facuta pe unitatea de masura folosita la vanzare alte documente "preventive" nu vad. Cred ca NIR-ul intocmit pe 2 unitati de masura (una a furnizorului) iar a 2-a cea de vanzare - obtinuta prin cantarire efectiva - se poate constitui intrun document care sa nu poata fi contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen vanzari second hand la kg ideeculturala ideeculturala Buna ziua. Am un magazin second hand in care vand diverse produse: haine, incaltaminte, gablonturi, etc. Am coduri CAEN necesarii vanzarii produselor cu ... (vezi toată discuția)
Program n.i.r / marfa daca vine pe kg cum vand pe buc? emylbistrita emylbistrita buna .as avea nevoie de un program n.i.r. pentru a intocmi note de receptie marfa...pentru un magazin second hand..daca cunoasteti ,sa-mi spuneti unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)