avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Buna ziua,

Lucrez intr-o companie cu peste 400 de angajati. Compania isi desfasoara activitatea la nivel national.

Intrebarea mea este: Cine ar trebui sa organizeze alegerile pentru reperezentantii salatiatilor in vederea semnarii contractului colectiv de munca? Angajatii sau departamentul de resurse umane?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 19 Noiembrie 2010
Departamentul RU - trebuie sa participe 50+1 din numarul salariatilor ca alegerea reprezentantilor sa fie valida cf legii
Salariatii isi aleg reprezentantii .. Reprezentanţii salariaţilor sunt aleşi în cadrul adunării generale a salariaţilor, cu votul a cel puţin jumătate din numărul total al salariaţilor.
Organizarea alegerilor pentru numirea reprezentantilor o poate face si un comitet de initiativa din cadrul salariatilor.
Si esti obligat sa anunti pe toata lumea?
Da, se anunta toti salariatii ...
Vreau sa mentionez ca firma a trimis un convocator in toata firma. Ma refer daca comitetul de initiativa este obligat sa anunte pe toata lumea.

Alte discuții în legătură

Alegerea reprezentantilor salariatilor julex julex Imi poate spune cineva daca exista vreo lege care sa reglementeaze alegerea reprezentantilor salariatilor. Care sunt modalitatile de alegere, remuneratia, etc (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate pentru incepatorii in hr andreea.cobianu andreea.cobianu lucrez la o firma nou infiintata, caen 1814, si ma ocup de personal. avem 50 de muncitori necalificati, 1 responsabil ssm/psi, 1 translator, 6 CTC, 3 sefi de ... (vezi toată discuția)
Organizare adunarea generala a angajatilor si alegere reprezentanti angajati Virgil_E Virgil_E Buna ziua, Avand in vedere prevederile din Codul Muncii: Art. 221 (1) La angajatorii la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati si la care nu ... (vezi toată discuția)