va salut cu respect ami puteti spune si mie ce inseamna HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC SI CARE AR FI PEDEASA SAU AMENDA PENTRU UZ DE FALS MULTUMESC:#-o#-o
Continuare din alt topic (pe care l-am sters, avand aceeasi tema):
vivi_sil a scris:
FITI AMABILI SI CE PEDEPASA SAU AMENDA???
PENTRU UZ DE FALS
ynocentta a raspuns:
Uzul de fals prevazut de art 291 Cod penal;
- folosire inscris oficial sub semnatura privata stiind ca este fals in vederea producerii de consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani,
-cand inscrisul este sub semnatura privata ,cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani ,sau cu amenda
Art. 291. - Uzul de fals
Pentru edificarea dvs,aveti mai jos aveti reprodus in totalitate textul art.291 c.pen,privind uzul de fals :
Art.291 c.pen.Uzul de fals:
"Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã."
Citatie penala
cristianyonut
buna seara.!am primit o citatie azi in care sunt citat la tribunal,acuzat intr-un dosar penal,de savarsirea articolului 291 in anul 2009.nu stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)