avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate teren intravilan

Anularea titlului a fost initiata de catre comisia locala de aplicare a lg. 18/91 pe motiv că, terenul reconstituit este vechiul amplasament al altei persoane, persoană care în momentul reconstituirii avea depusă cerere de reconstituire susţinută de extras de carte funciara ce dovedea vechiul amplasament. Cu toatre acestea, terenul a fost atribuit unei alte persoane care avea si ea depusă cerere însă , nu putea dovedi şi nici nu a susţinut ca terenul ce s-a înscris în titlul supus anulării ,în favoarea ei este vechiul amplasament. Deci o persoana cere reconstituirea pe vechiul amplasament , o probează,dar, terenul se atribuie altei persoane fara ca aceasta să - l poata dovedi. La data reconstituirii terenul era extravilan între timp a fost inclus prin Planul Urbanistic Genereal în intravilan. Art.citat mai sus ar fi cam singurul temei în baza caruia s-ar putea anula titlul, altul nu cred ca ar fi. Dar, ceea ce ma interesează e cum se aplică prevederea cu intravilanul.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2008
india, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:38, 25 Februarie 2008
Nu inteleg mare lucru, din pacate... Nu stiu cine a introdus actiunea, ce lege sta la baza actiunii...
dati-ne cateva detalii de care sa ne legam...
Pai nu este mai accesibil sa formulati o cerere catre primaria respectiva in care solicitati modificarea pe cale administrativa a titlului de proprietate conform noului PUZ/PUG?

Pentru ce este necesara anularea titlului?

Cum a fost schimbata categoria de folosinta?

Sunteti inscris in titlul de proprietate ca si titular?
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Momentul in raport cu care se apreciaza conformitatea cu legea este acela al emiterii titlului (al reconstituirii, mai exact) Daca la vremea aceea terenul era extravilan nu se poate folosi ca motiv de nulitate art. citat care prevede o cauza de nulitate pentru actele de reconstituire/constituire cu referire strict la terenuri intravilane. (la vremea aceea nu cand s-o nimeri).
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)