Ma deplasam regulamentar pe un sector de drum, unde depasirea este permisa. In fata mea, erau 2 autoturisme, A si B si toti eram pe acelasi sens de mers, m-am angajat in depasirea lor, intre timp autoturismul A, a franat, iar autoturismul B a tras brusc stanga de volan, fara sa se asigure, daca poate face depasirea autoturismului A, atingandu-ma foarte usor pe aripa dreapta spate, cu aripa lui stanga fata. Am oprit imediat si eu si autoturismul B, ne-am uitat la masini, si nu am constatat avarierea lor, mici urme de stersaturi, dar nu erau asa pronuntate. Ne-am inteles amiabil, verbal, adica, eu nu aveam pretentii de despagurire, si am plecat. Dupa 6 zile, m-am trezit cu politia la usa, m-au chemat la sectie, si mi-au suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile, pt nedeclarare de accident, deoarce posesorul autoturismului B a mers apoi la politie, fara sa mai mearga la asigurator. Consider ca agentul constatator, a incalcat legea, pt ca nu a luat in seama, ca noi ne-am inteles amiabil verbal, si chiar daca nu am completat acel formular, trebuia sa il trimita pe posesorul autoturismului B la firma de asigurari, pt ca firmele de asigurari au baza comuna de date, si ma puteau gasii usor dupa nr de inmatriculare. Legea zice ca daca nu cadem de comun acord la o intelegere amiabila, sa mergem la politie, dar cum spuneam si mai sus, noi ne-am inteles amiabil. Am depus contestatie, ce ma sfatuti sa fac mai departe.
Constatarea amiabila se face prin completarea actului aditional politei rca . intelegerea verbala nu o puteti dovedi daca celalalt conducator auto nu o mai recunoaste .
Astfel ca politistul a actionat legal , neexistand vreo dovada in acest sens .
Pe formularul de constatare amiabila europeana pe care toti il primim de la asiguratori, scrie cu culoare rosie: “Daca aveti pretentii de despagubire, trebuie sa va adresati asiguratorului RCA al celeilalte parti implicate in accident.”
Dupa parerea mea, urmele accidentului, erau minore si nu necesita reparatii, si cum la fata locului ne-am inteles, ca nu avem pretentii nici eu nici posesorul autoturismului B, nu m-am mai dus la firma de asigurari si nici pe posesorul autoturismului B nu l-am mai cautat.
In procesul verbal incheiat de agentul constatator scrie ca posesorul autoturismului B, a condus autoturismul si a schimbat directia de mers spre stanga fara sa se asigure, intrand in coleziune cu autoturismul pe care il conduceam eu, ce se afla in depasire regulamentara. De asemenea, in intampinarea pe care o depune la instanta, insasi posesorul autoturismului B, scrie ca niciunul dintre noi nu am constatat avarierea autoturismelor.
Celalalt participant la trafic,a mers la politie,practic nemairecunoscand conventia incheiata si declarand ca fost lovit in trafic.
Politistul a cercetat cele in legatura cu care a fost sesizat
Accident rutier
daianera
Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)