Buna ziua , as dori sa ma ajutati cu o problema. Daca socrul meu decedeaza si el are bani in banca , bani pe care in timpul vietii nu a inputernicit pe nimeni , cum pot face sa scot banii din banca fara sa pierd foarte mult ca am inteles ca banca taxeaza mostenirea cu comision foarte mare.Multumesc anticipat
in primul rand, cu toata parerea de rau, nu aveti cum sa il mosteniti pe socrul dvs. Mostenitorii acestuia sunt sotia , fratii si surorile ei si mama ( soacra dvs.).
Cand o fi sa moara socrul, familia se va prezenta la notar, va dezbate mostenirea, in masa succesorala vor fi incluse si acele sume de bani existente in banca si fiecare va avea partea sa. In baza actului emis de notar, unde se arata cat ii revine fiecaruia, beneficiarii se vor prezenta la banca si voi ridica banii cuveniti. Banca nu percepe nici o taxa de mostenire ( actele succesiunii le veti plati la notar) ci, eventual, un comision de retragere.
Succesiune
elgemi
acum o saptamana socrul meu a decedat. nepotii din partea fratelui sotului meu deja isi cer partea. urmasii sunt :
- soacra mea
- sotul meu - cu doi copii ... (vezi toată discuția)