acum o saptamana socrul meu a decedat. nepotii din partea fratelui sotului meu deja isi cer partea. urmasii sunt :
- soacra mea
- sotul meu - cu doi copii
- nepotii 3 la numar si cumnata - fratele sotului meu fiind decedat
Intrebarea mea este cum se vor impartii bunurile - procentul cuvenit fiecaruia - . socrul meu a incercat sa faca un testament, are vreo 3 variante, dar din cate stiu nu sunt semnate.toti stim cum vroia socrul meu sa imparta terenurile etc. insa acum nepotii spun ca ei nu sunt de acord si probabil vom ajunge la tribunal.
va multumesc
La mostenire vin soacra dvs (adica sotia celui decedat), sotul dvs (in calitate de fiu) și cei trei nepoti (in calitate de reprezentanti ai tatalui lor in cazul in care acesta a decedat inainte de socrul dvs ). Soacra va avea 2/8, sotul dvs 3/8 iar cei trei nepoti, adica fii fratelui sotului dvs vor avea impreuna 3/8 care se va imparti in mod egal intre ei.
Testamentul daca nu este autentic la notar sau scrus semnat si datat de mana socrului dvs nu este luat in considerare si se va proceda la impartirea de mai sus, adica mostenire legala si nu testamentara.
In caz de neintelegere intre mostenitori se va solutiona succesiunea in instanta, insa inainte trebuie sa mergeti la un notar pentru a vi se elibera o inchiere prealabila si obligatorie pentru ca cererea dvs sa fie admisa in instanta.
Da, se refera la bunurile care sunt incluse in masa succesoala, evident daca au fost bunuri comune cu sotia, aceasta are o cota prezumata de 1/2, iar in masa succesorala va intra restul cotei de 1/2.
Partaj succesoral
ion01
Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)