avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire dupa decedare sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire dupa decedare sotului

Buna ziua. A decedat sotul meu nu ám avut copii. Intrebare mea este cat mostenesc EU ca sotia si are doua frati din care unu dintre ei este decedat dar traieste sotia sí are un nepot care dintre ei vine mostenitor sí nu traiesc nici parinti decedatului cum se inparte mostenirea. Multumesc
Va revine jumătate
Cealaltă jumătate va fi moștenită de nepot și de fratele in viata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
raluk0207, utilizator
Sotia fratelui predecedat (cumnata) nu are niciun drept.
La succesiune vin:
- sotia 1/2
- fratele in viata si nepotul de la fratele decedat 1/2 (adica 1/4 fiecare).
Daca bunurile din masa succesorala sunt comune, cotele de mai sus se raporteaza la jumatate.
Adica:
- sotia 1/2 din jumatate = 1/4, la care se adauga jumatatea ei, rezultand in total 3/4.
- fratele in viata si nepotul 1/2 din jumatate = 1/4. Impartit egal, rezulta 1/8 fiecare.
Buna seara,

Stimate domn, cumnata dvs. nu are niciun drept, in raport de aceasta mostenire.
Au calitatea de succesibili :

- sotia ,avand o cota-parte de 1/ 2 din dreptul de proprietate.

-fratele si nepotul din partea fratelui decedat, cu o cota de 1/2 (fiecare detinand o cota de 1/ 4).

In ipoteza in care bunurile din masa succesorala sunt comune , cotele parti din dreptul de proprietate vor fi urmatoarele :
-sotia cota de 1/ 2 din 1/ 4 anume 1/ 8 , la care se adauga o cota de 1/ 2.

-fratele si nepotul 1/ 2 din 1/ 4, fiecare o cota de 1/ 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)