avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cheltuieli
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cheltuieli

asiguratorul a fost obligat la plata chetuielilor catre sta dar si catre partile vatamate, desi stiu ca potrivit ordinului rca 21/2009 asiguratorul nu este obligat si la aceste cheltuieli.
Voi cum considerati
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 21:46, 20 Noiembrie 2010
Poate ca daca ne dati mai multe detalii ne putem da cu parerea...
opinia mea este ca instanta a dispus corect obligarea asiguratorului la plata cheltuielilor catre stat si partile vatamate.
Instanta a obligat asiguratorul la plata acestor despagubiri intr-un proces penal, cu vatamare corporala.
stiu ca potrivit CPP asiguratorul poate fi obligat la plata cheltuielile catre stat potrivit art 191, dar catre partile vatamate nu, desi aceste cheltuieli nu sunt in sarcina asiguratorului conform ordinului rca
In procesul penal societatea de asigurare are calitatea de asigurator,nicidecum pe aceea de parte responsabila civilmente.Asiguratorul nu raspunde pentru fapta altei persoane,plata despagubirilor se face in temeiul contractului de asigurare.

Ordin 21/2009 pentru punerea in aplicare a normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudiciile produse prin accidente de vehicule
Art.27.-Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
6.amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat,raspunzator de producerea prejudiciului
7.cheltuielile facute in procesul penal de proprietarul,utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat ,raspunzator de producerea prejudiciului,chiar daca in cadrul procesului penal s-a solutionat si latura civila

Cheltuielile judiciare avansate de stat cad in sarcina inculpatului-in caz de condamnare.Asiguratorul nu are calitatea de inculpat,obligatiile lui sunt prevazute in legislatia din domeniu.

Calitatea de asigurator de raspundere civila a societatii de asigurare
I.C.C.J.sectia penala ,decizia nr.461/2004
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporata din culpa PamPac PamPac o sa incerc sa sintetizez pe scurt cele intamplate: tatal meu conducea un autoturism, a depasit o masina care era parcata jumatate pe trotuar (a trecut cu 40 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)
Cand nu este valabila o polita rca? inalucan inalucan In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%. La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta ... (vezi toată discuția)