buna seara!am si eu o problema...in urma cu cativa ani bunica si-a impartit averea...fiului cel mic i-a dat casa printr-un contract de mostenire...de atunci si pana acum el creeaza numai probleme si anume nu aduce nici un ban acasa unde are o sotie si 3 copii in varsta de 7,5 si respectiv 5 luni ... bunica ar vrea sa il dezmosteneasca si sa puna casa pe cei 3 nepoti...poate face asta? are nevoie de semnatura lui?copiii nefiind majori pot primi aceasta mostenire?mentionez ca actualul mostenitor(fiul bunicii)are multe datori catre banci si ne este frica sa nu ia banca casa de pe el dupa moartea bunicilor....va multumesc mult!
Nu cred ca printr-un contract de mostenire i-a dat casa.Spuneti-ne exact modalitatea prin care bunica si-a impartit averea...donatie, vanzare -cumparare, pentru a sti ce sa va raspundem si daca actul respectiv poate fi revocat, desfiintat...
Cu siguranta i-a lasat casa printr-un contract de vanzare-cumparare iar in cazul asta nu aveti ce face fara consimtamantul lui pt ca doar el este proprietar.
In acest caz , mama poate incerca o actiune in rezolutiunea contractului , pe considerentul lipsei presatiei intretinerii din partea fiului.E nevoie probe temeinice, martori in special...prin care sa demonstreze faptul ca fiul nu si-a respectat obligatia asumata.