Buna seara.Am o problema cu administratorul unde locuieste tatal meu.Din 2007 pana anul acesta in primavara tatal meu nu a dus indexul de la apometre in fiecare luna.din aceasta cauza datoriile la intretinere au crescut foarte mult.Ce lege exista si le da voie administratorilor sa puna 6 m cubi de persoana daca nu este dus indexul?Eu am incercat sa platesc din datorie dar acesta imi oprea bani pentru penalizari.Are acest drept sau nu???Va rog sa ma ajutati.Va multumesc
1. Exista o norma metodologica a ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunale) de repartizare a consumurilor de apa rece si apa calda conform careia o persoana care nu duce citirea apometrelor trei luni este considerat ca avand un consum necontorizat si i se aplica baremul de 3.3 mc AC si 5.1 mc AR lunar.
Gasiti textul ei in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
In cazul tatalui dv. spuneti ca asemenea fapta se petrece din 2007, deci 6 mc este mai putin decat 8,4 mc asa cum se scrie in norma.
2. Sumele achitate in cazul restantelor sting datoriile cele mai vechi, inclusiv penalizarile referitoare la aceste sume.