Buna seara,
Urmeaza sa depunem dosarul pentru divort (de comun acord sau cu acordul partilor).
In perioada imediat urmatoare am ocazia sa cumpar un apartament - prima casa.
- Ce se intampla daca dau drumul la procedura (dosar credit, antecontract etc.) pana ce se da sentinta definitiva de divort?
- dosarul de credit va fi intocmit pe numele nostru; poate fi "trecut cu vederea" de instanta in cazul divortului de comun acord?
- actul de proprietate al noii case poate fi facut doar pe numele meu, in conditiile in care este posibil ca divortul sa nu fie acordat inca la acea data?
aveti copii ? daca nu aveti, mai bine mai asteptati o luna si mergeti sa divortati la notar. la sfarsitul lui ianuarie sunteti divortati
dosarul de credit nu se ia in discutie intr-un proces de divort in instanta.
in legatura cu casa, asteptati sa divortati si sa contratati creditul si sa cumparati casa numai dvs.
peste ceva timp, daca luati credit impreuna, sotul nu va mai dori sa fie coplatitor si vor aparea complicatii
Va multumesc mult pt. raspunsuri.
Nu avem copii si nici bunuri de impartit. Auzisem ceva despre divortul la notar, dar incepand de cand va fi posibil? De la inceputul anului urmator?
Puteti, va rog, sa-mi explicati mai clar ce inseamna aceasta afirmatie: dosarul de credit nu se ia in discutie intr-un proces de divort in instanta.? Se poate deci incepe dosarul de acum? Pentru ca nu cred ca vor exista probleme financiare in achitarea creditului.
Imi cer scuze daca pun intrebari stupide, insa una intele din prima afirmatie(dosarul de credit nu se ia in discutie intr-un proces de divort in instanta.) si alta din aceasta (in legatura cu casa, asteptati sa divortati si sa contratati creditul si sa cumparati casa numai dvs.)
Daca depunem in instanta acum actele de divort de comun acord si nu exista partaj, cand va fi pronuntat divortul?
daca depuneti dosarul in instanta, posibil sa divortati la primul termen, insa cine stie cand va fi acesta? in plus, sunteti divortata cand aveti hotararea definitiva in mana, , iar o luna , doua de asteptare.
la divort, convingeti instanta ca relatia nu mai poate continua. nu se discuta de credit, sau alte datorii comune sau bunuri decat numai daca faceti si partajul in acelasi timp.
la notar pt divort puteti merge din 26 decembrie (teoretic), vi se da un timp de gandire de o luna si apoi divortati, de aceea am zis .. la sfarsitul lui ian.
acum separat de asta, sunt de parere ca acea casa s-o achizitionati singura, sa nu o intabulati in timpul casatoriei, ca va fi bun comun.
in legatura cu creditul , daca il contractati in timpul casatoriei, sotul va fi codebitor, in timp poate cere partea lui de contributie, poate cere sa iasa din contract... de ce sa va complicati?
Puteti divorta daca ati ajuns in aceasta situatie nefericita prin modalitatile micii reforme abia din 25 decembrie 2010, daca am socotit bine pe degete.Oricum, aceasta zi pica Sambata, prin urmare, Luni, 27 decembrie puteti sa formulati cerere fie la notar, fie la ofiterul de stare civila (la aceasta varianta as recurge personal).Se cere desigur si consimtamantul consortului dumneavoastra; cerere trebuie depusa de soti impreuna.
P.S.legiuitorul, prin presupuse cunostinte profunde ale sufletului fiintei umane in pragul desparteniei, instituie un termen de 30 de zile din momentul cererii, in eventualitatea schimbarii sentimentelor; in consecinta, in 27 ianuarie sunteti persoana libera...
Divort de comun acord
vulpys
buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)