avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

vreau sa-mi deschid o intreprindere individuala de ce am nevoie?

buna ziua, am terminat facultatea pe domeniul contabilitate si informatica de gestiune,vreau sa ma inscriu la cursurile CECAR dar mai intai sa-mi deschid o intreprindere individuala pentru a tine evidente contabile'
1} dupa aceste studii daca legea imi permite{am fost la reg comertului si nu m-au lamurit domnii de acolo}
va multumesc mult o zi buna:(
Cel mai recent răspuns: Finexpert Grup SRL , Consultant fonduri europene 09:18, 22 Noiembrie 2010
Da, va puteti deschide o intreprindere individuala ...
Cererea de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii se depune la registrul comertului de pe langa tribunalul din judetul in care solicitantul isi stabileste sediul profesional.

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării întreprinzătorilor persoane fizice titulari ai întreprinderilor individuale le gasiti aici :
[ link extern ]
Daca nu aveti calitatea de contabil autorizat sau de expert contabil nu veti putea infiinta nicio forma de societate cu personalitate juridica sau fara personalitate juridica pentru a tine evidente contabile. Codul pretabil acestei activitati este: 6920 Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal.
Cred ca ar fi bine sa lecturati Legea nr. 82/1991 a contabilitatii si alte reglementari conexe pentru a vedea conditiile si sub ce forma puteti sa profesati pana dobanditi calitatea de expert contabil sau contabil autorizat. Din cate stiu eu puteti sa lucrati doar ca economist sau contabil angajat.
asa este.la orc va va cere avizul ceccar pt a putea functiona pe acest cod caen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pot infiinta o firma de evidenta si consultanta in contabilitate eu fiind numai contabil? (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6920 AndreeaEnache AndreeaEnache Buna ziua, Am o nelamurire tinand cont ca am tot citit varii pareri Eu ca si economist , absolventa de studii superioare, avand si un curs de calificare pe ... (vezi toată discuția)